Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye, Güney Kore'de onur konuğu

Biyoteknoloji Vadisi ve Biyoteknoloji Sanayicileri Birliği (BİYOSAD) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Güney Kore ile iş ve dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin programı kapsamında, geçtiğimiz mayıs ayında Güney Kore'de temaslarda bulunmuştu. Çalışmalar neticesinde sonuçlar ortaya çıktı. Her sene bir ülkenin onur konuğu seçildiği Bioplus Interphex Korea'nın bu yılki onur konuğu Türkiye olarak belirlendi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Güney Kore'nin biyoteknoloji alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan Bioplus Interphex Korea 2024'te Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, bakanlık yetkileri, Biyoteknoloji Vadisi temsilcileri yer alacak. Etkinlik 10-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Program kapsamında Incheon Serbest Ekonomik Bölgesi de ziyaret edilecek.

Fuarda, Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği'nin (BİYOSAD) üyeleri kurulacak pavilyonda yer alacak. VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş., Atabay Kimya Sanayi ve Tic. AŞ, İlko İlaç san. ve Tic. A.Ş., TST Tıbbi Aletler San.. Ve Tic. Ltd. Şti. gibi BİYOSAD üyesi kuruluşlar pavilyonda çalışmalarını sergileyecek.

“İYİ NİYET ANLAŞMALARI VE İŞ BİRLİKLERİ GERÇEKLEŞECEK"

Davete yönelik konuşan Dr. Ercan Varlıbaş “Bu gece yarısı heyet olarak son derece önemli olan fuar ve kongre etkinliği için Güney Kore'ye gidiyoruz Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek üzere Güney Kore'de olacağız Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez de bize eşlik edecek. Biyoteknoloji firmalarının kümelendiği Incheon Serbest Bölgesi'ni de ziyaret edeceğiz. Güney Kore'de iyi niyet anlaşmalarına, iş birliklerine de imza atacağız ve ülkemizin biyoteknoloji alanında kalkınması yönünde önemli hamleler gerçekleşecek. Güney Kore, Türk iş adamları açısından oldukça önem taşıyor. Endüstri 5.0, ve 6.0 gibi bilim ve teknoloji dünyasında devrim sayılacak gelişmelere öncülük eden ülkeler arasında yer alıyor. Sağlıkta, ulaşımda, telekomünikasyonda sürekli inovatif çalışmalara imza atıyor" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. KİPAP ile imalat sektöründe kadın çalışan sayısı arttı
  2. Avrupa Yatırım Holding'den yeni satın alım hamlesi
  3. ‘Turkish Cargo'nun 2033’te taşıyacağı toplam kargo 4 milyon ton olacak’
  4. Akkuyu NGS'nin 1'inci Ünitesi'nde reaktör tesisi ana pompalarının elektrik motorları tasarım konumuna yerleştirildi
  5. Avrupa ve Türkiye pazarları için ilk Prometeon markalı lastiklerin üretimi başlıyor
  6. Hepsiburada, e-ticaretle büyümek isteyen KOBİ’lerle Ankara’da bir araya gelecek
  7. Garanti BBVA ve İGE, ihracatçı kadın girişimcilere yönelik kredi imkanı sunacağını duyurdu
  8. Enerjisa Enerji, müşterilerinden gelen başvurulara yapay zekâ robotlarıyla cevap veriyor
  9. OYAK Maden Metalürji Şirketleri eylül ayında üç fuara katıldı
  10. Mikrolink, 3 yıl boyunca Vodafone’un çözüm ortağı olacağını duyurdu

© Copyright 2024

DHA