Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanlığı: Limon ihracatı geçici olarak durduruldu

Ticaret Bakanlığı, son dönemde yurdun belirli bölgelerinde yaşanan soğuk hava ve don vakaları dikkate alınarak, 8 Nisan 2025 tarihinden itibaren limon ihracatının geçici süreyle durdurulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, gıda arz güvenliğinin sağlanması hedefiyle, tarımsal ürünlerin ve gıda maddelerinin arz ve talep dengesi ile yurt içi ve yurt dışı fiyat gelişmeleri yetkili kurumlar tarafından yakından takip edilmektedir. Bu amaç doğrultusunda yerli üretimin korunması ve arttırılması, spekülatif fiyat artışlarına meydan verilmemesi amacıyla, ihtiyaç duyulması halinde dış ticaret politikası araçları, ilgili kurumlarla koordinasyon halinde Ticaret Bakanlığımızca kullanılmaktadır. Diğer taraftan, yakın zamanda özellikle Adana, Mersin ve Hatay illerimizde yaşanan don vakalarına ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar neticesinde, gerekli tedbirlerin alınmasında fayda olduğu kanaatine varılmıştır. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığımızla yapılan koordinasyon neticesinde, limon ürününün, 8 Nisan 2025 tarihinden itibaren ülkemizden ihracatının geçici süreyle durdurulması kararı alınmıştır" denildi.

Piyasa şartları yakından takip edilerek, ihtiyaç duyulması halinde, gerekli ilave tedbirlerin değerlendirileceği belirtilerek, "Önümüzdeki dönemde de Ticaret Bakanlığımızca, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere, ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları ile güçlü bir iş birliği yapılarak, gıda arzının ve güvenliğinin korunması, halkımızın gıdaya makul fiyatlarla ulaşımının kolaylaştırılması ve gıda piyasalarında oluşabilecek manipülatif durumların engellenmesine yönelik olarak, bütün politika tedbirlerine ve denetim araçlarına, bundan önce olduğu gibi, kararlılıkla başvurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği temsilcileriyle bir araya geldi
  2. Ticaret Bakanlığından 'Kooperatifçilik' konulu fotoğraf yarışması
  3. Bakanlar Bolat ve Yumaklı, tarım politikaları ve ihracatı değerlendirdi
  4. Bakan Bolat: Gümrük vergisi savaşlarına rağmen cari işlemler dengeli
  5. Bakan Bolat, EVFED Yönetim Kurulu Başkanı Kaplangı'yı kabul etti
  6. Bakan Bolat'tan 'Cari işlemler açığı' açıklaması
  7. TARPOL Başkanı Mehdi Eker: Tarım Diplomasisi Forumu Konya'da yapılacak
  8. Bakan Şimşek: Cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz
  9. Finansal İstikrar Komitesi, Bakan Şimşek başkanlığında toplandı
  10. TÜİK: Tavuk eti, yumurta ve içme sütü üretimi şubatta azaldı

© Copyright 2025

DHA