Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bolat: İhracat talep koşullarındaki güçlenme devam etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenmenin üst üste 9'uncu ayda devam ettiğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İhracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenme üst üste 9'uncu ayda devam etti. İstanbul Sanayi Odası Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksi, eylül ayında 50,5 olarak gerçekleşerek eşik değer 50'nin üzerinde seyretmeye devam etti. Endeks, ihracat pazarlarındaki talep koşullarında ılımlı bir iyileşmeye işaret etti. Son günlerde artarak devam eden jeopolitik gerginlikler ve Avro bölgesi talebindeki yavaşlamaya karşın ihracatımız güçlü duruşunu korumaktadır. 2024 yılı 3'üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ihracat yüzde 6,5 oranında bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 4,4 oranında artarak 66 milyar 551 milyon dolar olmuştur. 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 oranında artarak 192,8 milyar dolara yükselmiştir. Eylül ayı itibariyle son 12 aylık ihracatımız yüzde 3,4 oranında artarak 261,6 milyar dolar olmuştur" dedi.

'REFAH ARTIŞINI SAĞLAYACAĞIZ'

İhracata yönelik uygulanan etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetleri ile ihracatçıların her daim yanında olduklarını aktaran Bolat, "İnovasyon temellerinde sağlayacağımız dönüşümler ile ihracat ve üretim kapasitemiz güçlenecek ve ekonomimiz her türlü şoka karşı daha dayanaklı hale gelecektir. Bu kapsamda 'Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda 'İhracat Yüzyılı' yapmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümet olarak, yatırım-inovasyon-üretim-istihdam-ihracat-adil bölüşüm önceliklerimiz ile kararlılıkla hayata koyduğumuz politikalar neticesinde sürdürülebilir refah artışını sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Gdz Elektrik Dağıtım'dan 400 milyon dolarlık Eurobond ihracı
  2. Vodafone Business Cloud Day etkinliğinin üçüncüsü gerçekleşti
  3. ‘Yatırımlar, tasarruf finansmanı ile pasif gelire dönüşüyor’
  4. Prontotour erken rezervasyonu yüzde 50 indirimle başlattığını duyurdu
  5. Yıldız Holding çalışanları Yapay Zekâ Akademisi’nden eğitim alacak
  6. Kripto para borsasından ‘Uptober’ değerlendirmesi
  7. Bakan Yardımcısı Çoştu: Girişim sermayelerine 7,3 milyar liralık bir kaynağı ayırdık
  8. Akkuyu NGS, TEKNOFEST’e katıldı
  9. Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CHRO’sunun 32’si kadın
  10. VHV Reasürans, Türkiye’deki 13’üncü yılını kutluyor

© Copyright 2024

DHA