Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MEB yönetici ve öğretmenlerinin ders saatlerine ilişkin düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapıldı.

ABONE OL
MEB yönetici ve öğretmenlerinin ders saatlerine ilişkin düzenleme
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. BİLSEM öğrenci seçimi sürecinde ön değerlendirme aşamalarının hafta sonu yapılması halinde, bilim ve sanat merkezi il komisyonu başkan ve üyeleri ile bina sorumlusu ve gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, günde 5 saati geçmemek üzere görev yaptıkları her oturum için 1 saat ek ders ücreti ödenecek.

HER OTURUM İÇİN 1 SAAT EK DERS ÜCRETİ

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarına ilişkin bireysel değerlendirme aşamasında uygulamanın hafta sonu yapılması halinde bilim ve sanat merkezi il komisyonu, başkan ve üyeler ile bina sorumlusu ve değerlendirme komisyon üyesi, uygulayıcı veya gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, günde 5 saati geçmemek üzere görev yaptıkları her bir oturum için 1 saat ek ders ücreti alacak.

UYGULAYICILIK GÖREVLERİ BİRLİKTE VERİLEMEYECEK

Farklı yetenek alanlarına göre yapılacak bireysel değerlendirme uygulamalarının hafta sonu aynı gün yapılması durumunda da bilim ve sanat merkezi il komisyonu, başkan ve üyeler ile bina sorumlusu ve değerlendirme komisyon üyesi, uygulayıcı veya gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, görev yaptıkları sadece bir yetenek alanına ilişkin ve günde 5 saati geçmemek üzere görev aldıkları her oturum için 1 saat ek ders ücreti ödenecek. Yönetici ve öğretmenlere, bu kapsamda aynı oturumda bilim ve sanat merkezi il komisyonu ve değerlendirme komisyon üyesi, gözetmenlik veya uygulayıcılık görevleri birlikte verilemeyecek.

Diğer Haberler

  1. 'Tudem Yanında' platformu yenilenerek geri döndü
  2. Bakan Tekin, lise öğrencileri ve öğretmenleriyle iftar sofrasında buluştu
  3. Yurtta kar yağışı etkili oldu; bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi
  4. Antalya’da Enerji Okuryazarlığı eğitimleri başlıyor
  5. 2025-LGS başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı
  6. Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı
  7. TED Ankara Koleji öğrencilerinden uluslararası başarı
  8. BAU’dan yapay zeka destekli chatbotlarla ‘Bilişim Girişimciliği’ dersi
  9. Ebeveynlere yönelik açılan 'Maarif Modeli' okullar ilgi görüyor
  10. Deprem bölgesindeki 3 ilde öğretim elemanlarına ödenek desteği

© Copyright 2025

DHA