Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenski’den ABD ziyareti öncesi ‘uzun menzilli silah’ mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere yapacağı ABD ziyareti öncesi ulusa seslendi. Zelenki, “Ortaklarımızı ikna ediyoruz ve önümüzdeki hafta da Ukrayna'nın tam uzun menzilli kabiliyetlere ihtiyacı olduğu konusunda konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yaptığı açıklamada, “Tüm hassasiyetimizi devletimizin savunmasına yönlendirebilseydik, yeterli füzemiz ve ortaklarımızın sağlayabileceği izinler olsaydı, savaştaki genel durum güvenliğimiz için çok daha iyi olurdu. Ortaklarımızı ikna ediyoruz ve önümüzdeki hafta da Ukrayna'nın uzun menzilli yeteneklere ihtiyacı olduğu konusunda konuşmaya devam edeceğiz. Sadece kendi insansız hava araçlarımıza değil, sadece hala yeterli menzile sahip olmayan kendi füzelerimize değil, aynı zamanda dünyayı terörden, Rusya'dan koruyabilecek her şeye” dedi.

‘STRATEJİMİZ, MASADA OLACAK’

Zelenki, gelecek hafta Ukrayna’nın stratejisinin ortaklar için masada olacağını vurgulayarak, “Önümüzdeki hafta, Rus terörünü, bu saldırganlığı durdurmak ve normal güvenliği yeniden tesis etmek için birçok açıdan belirleyici olabilir. Bunun gerçekleşmesi için ortaklarımızın kararlılığı Ukraynalıların cesaretiyle eşleşmelidir. Bu savaşın ne zaman sona ereceği sorusunun cevabı, ortaklarımızın kararlılığının bizim savunmamız, bağımsızlığımız ve zaferimiz için yapabileceklerimize ne zaman ayak uyduracağı sorusunda yatmaktadır. Ukrayna bu savaşta galip gelmelidir. Bunu başarabilir. Ama sadece tüm dünya ile birlikte. Net stratejimiz ortaklarımız ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı için masada olacaktır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İran’da maden patlamasında can kaybı 33’e yükseldi
  2. BM’den Lübnan açıklaması: Bölge büyük bir felaketin eşiğinde
  3. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha‎: Rusya nükleer enerji altyapımızı vuracak
  4. İsrail, Al Jazeera’nin Batı Şeria’daki ofisini kapattı
  5. İran’da kömür madeninde patlama: 30 ölü, 17 yaralı
  6. İsrail, Lübnan’dan ülkenin kuzeyine 25 roket atıldığını duyurdu
  7. Gazze'de can kaybı 41 bin 391’e yükseldi
  8. Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırısında 5 çalışanımız hayatını kaybetti
  9. Çin ve Japonya, Fukushima suyunun okyanusa bırakılma süreci konusunda anlaştı
  10. Endonezya’da ayrılıkçılar tarafından 19 aydır rehin tutulan Yeni Zelandalı pilot serbest bırakıldı

© Copyright 2024

DHA