Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir

Harvard Üniversitesi ve Mass General Brigham öncülüğünde yapılan yeni bir araştırmaya göre, haftada iki veya daha fazla kez yoğurt yemenin kolon kanseri riskini düşürebileceği öne sürüldü.

ABONE OL
Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir
ABD, (DHA) -

 

Yoğurdun, bağırsaktaki faydalı bakterileri destekleyerek özellikle agresif kolorektal kanser türlerine karşı koruyucu bir etki sağladığı belirtildi. Uzmanlar, yoğurdun içerdiği probiyotiklerin bağırsak mikrobiyomunu olumlu yönde değiştirdiğini ve kanser gelişimini önleyebileceğini vurguladı. Çalışmaların devam ettiğini belirten araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin kanser riskini azaltmada kilit rol oynadığını söyledi.

Diğer Haberler

  1. Çin'den 'diplomatik çözüm' açıklaması
  2. Güney Kore Anayasa Mahkemesi, Yoon hakkındaki kararı 4 Nisan'da açıklayacak
  3. Sırbistan ve Macaristan arasında savunma anlaşması imzalandı
  4. Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü
  5. Kosova'da postaneye el bombası atıldı
  6. Ukrayna, nadir toprak elementleri anlaşması için ABD ile istişarelere başladı
  7. Netanyahu, Eli Sharvit'in atamasından vazgeçti
  8. İzlanda'da volkanik hareketlilik nedeniyle turistik bölge boşaltıldı
  9. Kuzey Kore ve Rusya 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor
  10. ABD ordusu, Litvanya'da bataklığa saplanan zırhlı araçtaki 3 askerin ölü bulunduğunu açıkladı

© Copyright 2025

DHA