Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

WFP: El Nino, Güney Afrika’da 27 milyon insanı olumsuz etkiledi

Dünya Gıda Programı (WFP), okyanusların çok ısınması anlamına gelen El Nino'nun Güney Afrika'daki aylardır süren kuraklığı tetikleyerek 27 milyondan fazla insanı olumsuz etkilediğini ve bölgede görülen en kötü açlık krizine yol açtığını ifade etti.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

WFP, El-Nino'nun tetiklediği kuraklığın insani felakete dönüşmesini önlemek için acil yardım çağrısında bulundu. Açıklamada, kuraklık nedeniyle 27 milyondan fazla insanın etkilendiği ifade edilerek, “Yaklaşık 21 milyon çocuk yetersiz besleniyor. Birçok toplum için bu, on yıllardır görülen en kötü gıda krizi. Ekim ayı, kıtlık mevsiminin başlangıcını işaret ediyor ve gelecek yıl mart ve nisan aylarındaki hasada kadar her ayın bir öncekinden daha kötü olması bekleniyor” denildi. Lesotho, Malavi, Namibya, Zambiya ve Zimbabve açlık krizini bir felaket durumu ilan ederek, uluslararası insani yardım çağrısında bulundu.

WFP, bölgedeki operasyonların devamı için fon desteğine dikkat çekerek, “Artan küresel ihtiyaçlara rağmen, Güney Afrika'daki milyonlarca kişiye yardım sağlamak için gereken 369 milyon ABD dolarının yalnızca beşte birini aldık. Şimdiye kadar alınan fonlar WFP'nin yardım amaçlı gıda dağıtımlarına başlamasına olanak sağlasa da, önemli bir fon açığı devam ediyor ve bu durum, gelecek yıl mart ayındaki kuraklık sezonunun sonuna kadar tam ölçekli bir müdahale planını tehlikeye atma tehlikesi taşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Japonya’dan İsrail'in UNIFIL saldırılarına kınama
  2. Çin ve Rusya başbakanları bir araya geldi
  3. Bakan Bayraktar: Kritik mineraller konusunda Türkiye’de birlikte çalışmayı hedefliyoruz
  4. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya geldi
  5. Zelenski, ‘Zafer Planı'nı Ukrayna parlamentosuna sundu
  6. Bakan Bayraktar, SPIC Başkanı Mingsheng ile bir araya geldi
  7. Bakan Bayraktar, Demokratik Kongo Maden Bakanı Kapinga ile görüştü
  8. İtalya Başbakanı Meloni, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret edecek
  9. Lübnan, İsrail'i BMGK'ye şikayet etti
  10. Felç riski en yüksek kan grubu belli oldu

© Copyright 2024

DHA