Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sınır Tanımayan Doktorlar: Lübnan, tarihi bir yerinden edilme kriziyle karşı karşıya

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Lübnan’ın son dönemde yaşanan yoğun İsrail saldırıları nedeniyle tarihi bir yerinden edilme kriziyle karşı karşıya kaldığını duyurdu. MSF, bu durumun ‘korkunç boyutlarda’ olduğunu ifade ederek, acil yardım çağrısında bulundu.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) –

MSF’nin yaptığı açıklamada, “Saldırılar, binlerce insanın evlerini terk etmesine ve barınma koşullarının her zamankinden daha kötü hale gelmesine neden oldu” denildi. Özellikle, güney Lübnan'daki yoğun bombardımanın ardından yerel toplulukların büyük bir baskı altında kaldığı belirtildi. Açıklamada sağlık hizmetlerinin erişilemez olduğu vurgulanarak, “Birçok insan, güvenli bir sığınak ararken, sağlık hizmetleri ve temel ihtiyaçlara erişim konusunda ciddi zorluklar yaşıyor. Acil sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç katlanarak artıyor” ifadelerine yer verildi.

MSF Ortadoğu Koordinatörü, bölgedeki saldırıların yardım çalışanlarının görevlerini yerine getirmesini zorlaştırdığına dikkat çekerek, “Lübnan’da yaşananlar, savaşın doğrudan sonuçlarıyla birlikte insani krizin boyutlarını daha da derinleştiriyor. Yaşanan bu insani trajedi, Lübnan'daki halk sağlığına ve güvenliğine yönelik tehditleri artırırken, insani yardım kuruluşlarının çalışmaları daha da kritik bir hal alıyor. Uluslararası toplumun, bu kriz karşısında daha etkin adımlar atması gerektiği vurgulanıyor” ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca, 2023 yılı itibarıyla, İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarının, 2006 yılındaki savaşın ardından en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi.


Diğer Haberler

  1. ABD’den Helene Kasırgası’ndan etkilenen bölgelere 5 milyon dolarlık yardım
  2. Gazze’de can kaybı 41 bin 825’e yükseldi
  3. AB’den sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek’e destek mesajı
  4. ABD, Yemen'de Husiler’e ait 15 hedefi vurdu
  5. Haiti’de kasabaya çete baskını: Ölü sayısı 70’e yükseldi
  6. ABD’den Lübnan’a 157 milyon dolarlık insani yardım
  7. Bakan Tunç, Azerbaycan Yüksek Mahkeme Başkanı Karimov ile bir araya geldi
  8. Hacıyev'den Ermenistan’ın 2020’de balistik füzeyle vurduğu Gence'nin yıl donümü için anma mesajı
  9. Gazze'de can kaybı 41 bin 802’ye yükseldi
  10. Bakan Tunç, Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev ile görüştü

© Copyright 2024

DHA