Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lifli gıdalar ile beslenenlerin yaşam kalitesi artıyor

Beslenme uzmanı Federica Amati, lifli gıdalar ile beslenenlerin, yaşam kalitesinin arttığını söyledi.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

Beslenme uzmanı Federica Amati, sağlıklı bir yaşam için tahıl, sebze ve baklagiller gibi lif açısından zengin gıdalar tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bu gıdaların sağlıklı sindirim sistemi için önemli olduğunu aktaran Amati, yine bu gıdaların kalp hastalığı, diyabet ve belirli kanser türleri de dahil olmak üzere kronik hastalık riskinin azaltılmasında etkili olduğunu kaydetti.

Lifli gıdalar ile beslenenlerin yaşam kalitesinin arttığına dikkat çeken Amati, “Lif, sindirimin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar, kabızlığın önlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesinde etkili olurken, kolesterolü de düşürebilir” dedi.

Federica Amati, sağlıklı yaşam için dengeli bir beslenme düzeni gerektiğini vurgulayarak, “En temel nokta, uzun vadede sürdürülebilir alışkanlıklar oluşturmak. Daha fazla sebze, daha fazla tam tahıl ve daha az işlenmiş gıda” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İsrail basını: Netanyahu, Mısır'ın ateşkes önerisini reddetti
  2. BMGK, Orta Doğu için toplanıyor
  3. ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail'e desteğini yineledi
  4. Guterres: Filistin halkı için yaşam koşulları sürdürülemez durumda
  5. Nicolas Maduro: Putin ile enerji ve askeri iş birliğini görüştük
  6. Belçika'daki panda yavruları Çin'e dönüyor
  7. Düşük uyku kalitesi, beyni hızlı yaşlandırıyor
  8. İran dini lideri Hamaney: İsrail saldırısı ne küçümsenmeli ne de abartılmalı
  9. Araştırma: Beyin, günü kitap gibi bölümlere ayırıyor
  10. İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı

© Copyright 2024

DHA