Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gökyüzünde nadir ‘gülen yüz’ hizalanması bu hafta izlenebilecek

NASA, bu hafta Ay, Venüs ve Satürn’ün kısa süreliğine ‘gülen yüz’ şeklinde hizalanacağını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu hafta Ay, Venüs ve Satürn’ün kısa süreliğine ‘gülen yüz’ şeklinde hizalanacağını açıkladı. ABD’li yetkililere göre bu nadir gökyüzü olayı, cuma günü sabahın erken saatlerinde yaklaşık bir saat boyunca izlenebilecek. NASA, bu sıra dışı hizalanmanın dünyanın dört bir yanından gözlemlenebileceğini belirtti.

Ay’ın ince hilal haliyle ‘ağız’ kısmını, Venüs ve Satürn’ün ise ‘göz’leri temsil edeceği bu hizalanmada, Venüs yukarıdaki göz, Satürn ise aşağıdaki göz olarak konumlanacak. NASA Güneş Sistemi Elçisi Brenda Culbertson, bu oluşumun gökyüzünde oldukça etkileyici bir görüntü sunacağını kaydetti.

Ay, Venüs ve Satürn’ün doğu ufkunda bir araya geleceğini açıklayan NASA, net bir görüş açısına sahip olanların Merkür’ü de çok alçakta olmakla birlikte parlak şekilde görebileceğini vurguladı. Fakat bu gökyüzü olayı ufka oldukça yakın bir konumda gerçekleşeceği için her yerden rahatça gözlemlenemeyebilir.

Diğer Haberler

  1. Louvre Müzesi, grev nedeniyle kapandı
  2. ABD'li yönetmen ve eşi, evlerinde ölü bulundu
  3. Avustralya’da plajdaki saldırının ardından silah yasaları sıkılaştırılacak
  4. Kolombiya’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 17 ölü, 20 yaralı
  5. Şili'de devlet başkanlığı seçimini Jose Antonio Kast kazandı
  6. ABD’de üniversitedeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı
  7. Avustralya'da plajdaki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi
  8. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da
  9. İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı: 2 ölü
  10. Hamas: İsrail, ateşkesi kasten baltalamaya ve sabote etmeye çalışıyor

© Copyright 2025

DHA