Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avustralya'da köpük ve ölü balık alarmı: 2 plaj kapatıldı

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinde kıyıya vuran beyaz köpük ve ölü balıkların ardından bölgedeki sörfçülerin rahatsızlanması üzerine 2 plajın kullanıma kapatıldığı açıklandı.

ABONE OL
Avustralyada köpük ve ölü balık alarmı: 2 plaj kapatıldı
AVUSTRALYA, (DHA) -

Yetkililer, Güney Avustralya eyaletinin Adelaide kentindeki plajlarda onlarca ölü balık ve alışılmışın dışında kirli beyaz köpüklerin kıyıya vurduğunu bildirdi. Suyla temas eden sörfçülerin göz yanması, boğaz ağrısı ile öksürük şikayeti bulunduğu ve olayın ardından bölgedeki 2 plajın kullanıma kapatıldığı belirtildi.

Güney Avustralya Çevre Koruma Kurumu yetkilisi Sam Gaylard, bu olaya olağandışı hava koşulları sonucu oluşan mikroalg patlamasının neden olmuş olabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini söyleyerek, “Yılın bu zamanında hava koşulları uygun olduğunda zaman zaman izole mikroalg patlamaları görüyoruz fakat bu büyüklükte bir olay kesinlikle sıra dışı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Güney Kore'de çıkan orman yangınında 2 itfaiyeci hayatını kaybetti
  2. Fas'ta ilk bronz çağı köyü keşfedildi
  3. Hong Kong uçağında çıkan yangın acil inişe sebep oldu
  4. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bin 747'ye yükseldi
  5. Zelenskiy: BM'yi güvenlik garantilerinin alternatifi olarak görmüyoruz
  6. Trump, uzayda mahsur kalan astronotlara fazla mesai ödenmesini teklif etti
  7. Kanada Başbakanı Carney: Trump'ın uyguladığı ticaret politikalarından ABD’liler de mağdur olacak
  8. Çinli taykonotlar üçüncü uzay yürüyüşünü tamamladı
  9. Kuzey Kore, yeni uçaksavar füze sisteminin test atışını yaptı
  10. Trump, eski hükümet yetkililerinin güvenlik izinlerini iptal etti

© Copyright 2025

DHA