Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor

Yeni bir araştırma, yumurtanın beyin sağlığını koruyabileceğini ve kolesterol seviyesini düşürebileceğini gösterdi.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

California San Diego Üniversitesi'ndeki (UCSD) araştırmacılar yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini analiz etti. Çalışmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen kişilerin daha düşük kan kolesterol seviyelerine sahip olduğu tespit edildi.

Araştırma, katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da inceledi. Sonuçlar, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında daha az gerileme yaşadığını ortaya koydu. Ancak erkeklerde aynı sonuç gözlemlenmedi.

UCSD'den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ile Ricki Bettencourt, yumurtanın zararlı bir etkisinin olmadığını ve hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Kritz-Silverstein ile Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısı ile işlevini koruyabileceğini de belirtti. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerlendiriliyor.

Diğer Haberler

  1. Gazze’de can kaybı 43 bin 846’ya yükseldi
  2. Oscar Ödülleri'ni Conan O'Brien sunacak
  3. Honduras'ta ‘Ulusal Acil Durum’ ilan edildi
  4. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Brezilya'da 'Dezenformasyonla Mücadele' toplantısı düzenledi
  5. Çin Devlet Başkanı Şi ve ABD Başkanı Biden APEC Zirvesi'nde görüştü
  6. Filipinler'de 650 bin kişi tahliye edildi
  7. Japonya Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna açıklaması
  8. Zelenski: Savaşın diplomatik yollarla bitmesi için her şeyi yapmalıyız
  9. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Azerbaycan ziyaretini iptal etti
  10. Sarı Yelekliler yeniden sokağa çıktı

© Copyright 2024

DHA