Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, uçak gemilerinden birini Doğu Akdeniz’den çekti

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) faaliyet bölgesine, Doğu Akdeniz’e gönderilen ikinci uçak gemisi USS Theodore Roosevelt’in görevini tamamlandığını, Hint-Pasifik bölgesine intikal edeceğini açıkladı.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Pentagon Sözcüsü Ryder, yaptığı açıklamada, USS Abraham Lincoln adlı uçak gemisinin bölgede kalmaya devam edeceğini belirterek, “USS Theodore Roosevelt, ABD Merkez Komutanlığı'ndaki görevini tamamladıktan sonra Hint-Pasifik operasyon alanına gidiyor. ABD halen bölgede USS Abraham Lincoln yanı sıra destroyerler, bir Deniz Seferi Birimi, F-22 Raptor uçakları ve daha fazlasını bulundurmaktadır.

Hamas'ın 7 Ekim'deki korkunç saldırılarının ardından Orta Doğu'daki krizin başlangıcından bu yana olduğu gibi, gerilimi düşürmek ve daha geniş çaplı bir bölgesel çatışmayı caydırmak için bölgesel ortaklarla birlikte çalışmaya yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız. Amerika Birleşik Devletleri ayrıca tüm rehinelerin evlerine dönmesi ve Gazze'deki savaşın sona ermesi için bir rehine anlaşmasının parçası olarak ateşkesin sağlanması konusuna da odaklanmış durumdadır” dedi.

 

İRAN’IN SALDIRI TEHDİDİ SONRASI BÖLGEYE GİTMİŞTİ

USS Theodore Roosevelt, İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye yönelik 31 Temmuz'da düzenlediği suikastın ardından bölgeye gönderilmişti. İranlı yetkililer, söz konusu suikastın ‘yanıtsız’ kalmayacağını belirtmiş ve İsrail’e yönelik saldırının ‘orantılı’ olacağını söylemişti.

 

Bölgede gerginliğin tırmanmasının ardından ABD, USS Theodore Roosevelt’i Doğu Akdeniz’de halihazırda görev yapan USS Abraham Lincoln’ün yanına göndermişti.

Diğer Haberler

  1. Çağrı cihazları üreticisinden açıklama: Cihazları biz değil lisans verdiğimiz şirket üretti
  2. Portekiz’deki orman yangınlarda ölü sayısı 7’ye yükseldi
  3. ABD Dışişleri Bakanlığı: Lübnan’da çağrı cihazlarının patlamasıyla bir ilgimiz yok
  4. BM’den Lübnan’da 9 kişinin hayatını kaybettiği çağrı cihazı patlamalarına kınama
  5. Lübnan’da çağrı cihazlarında patlama: Can kaybı ve yaralılar var
  6. Netanyahu, Gallant’ı görevden almayı düşünüyor
  7. ABD’de Rus vatandaşı, Rusya’ya yasadışı ihracattan gözaltına alındı
  8. ABD Savunma Bakanı Austin: İsrail diplomatik çabalara vakit harcayarak bölgedeki tansiyonu düşürmeli
  9. Donetsk bölgesinde Rus saldırısı sonrası orman yangını
  10. Husilerin vurduğu tanker, başarılı şekilde kurtarıldı

© Copyright 2024

DHA