Geri Dön
İstanbulAras Digital ile teslimat dolapları entegrasyonu Avrupa’da da hayata geçiyor

Aras Digital ile teslimat dolapları entegrasyonu Avrupa’da da hayata geçiyor

Aras Digital ile teslimat dolapları entegrasyonu Avrupa’da da hayata geçiyor

İSTANBUL, (DHA)- Aras Kargo, teslimat dolapları entegrasyonunu Aras Digital ile Avrupa’da da hayata geçiriyor. Aras Digital’in geliştirdiği yazılım sayesinde lojistik şirketlerinin teslimat dolaplarıyla kolaylıkla entegre olabildiği proje, Avrupa’da ilk olarak Slovakya’da kullanılmaya başladı. Yakın zamanda Macaristan, Bulgaristan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya’da da devreye alım için çalışmalar devam ediyor.

Avusturya Postanesi, Avrupa’daki iştiraklerinin teslimat dolabı ağını Aras Digital ile genişletiyor. Aras Digital’in geliştirdiği yeni Locker Operating System (LOS) yazılımıyla çevreci teslimat dolapları ağında bir dönüşüm hedefleniyor.

AYYARKIN: AVRUPA’YA TEKNOLOJİ İHRAÇ EDİYORUZ

Aras Kargo Genel Müdürü ve Aras Dijital Yönetim Kurulu Başkanı Utku Ayyarkın konuyla ilgili şunları söyledi:

“Aras Kargo olarak, operasyon şirketinden teknoloji şirketine dönüşürken dağıtım, teslimat, operasyon ve müşteri deneyimi gibi işimizin tüm aşamalarını değişen tüketici beklentilerine daha da uygun hale getirdik. Elimizdeki operasyonel veriyi işleyerek yapay zekâ uygulamalarıyla en etkin şekilde yönetmeye ve bu sayede kişiselleştirilmiş, esnek ve kullanıcı deneyimine odaklanan hizmetler sunmaya odaklandık. Bugün Aras Digital ile Avrupa’ya teknoloji ihraç ediyoruz. Geliştirdiğimiz teknoloji çözümlerini ürünleştirip ticarileştiriyor, Aras Kargo ve Avusturya Postanesi’nin Orta ve Doğu Avrupa’daki iştirakleri için 8 ülkede anahtar teslim projeler hayata geçiriyoruz. Sektörel uygulamalarda Aras Digital’in bir dünya markası olmasını hedefliyoruz.”

AKKUŞ: AVRUPA’DA DA HİZMET AĞIMIZI GENİŞLETMEYE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

Aras Digital Genel Müdürü Gökay Burak Akkuş ise “Aras Digital olarak hayata geçirdiğimiz yenilikçi adımlarla, Türkiye’ye ek olarak Avrupa’da da hizmet ağımızı genişletmeye hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda, teslimat dolapları ağında daha esnek, ekonomik ve sürdürülebilir çözümler sunan yazılımımızla sektörde önemli bir açığı kapatıyoruz. Geliştirilen yazılım, teslimat dolapları ve lojistik firmalarla entegre olarak lojistik şirketlerinin ve kullanıcıların bu teslimat dolaplarına erişimini ve kullanımını kolaylaştıran bir sistem sağlıyor. Takip sistemi özelliğiyle dolapların konumu ve mevcut kapasiteleri de görüntülenebiliyor. Bu yazılımla dolapların Avrupa genelindeki kullanımını yaygınlaştırarak hem lojistik firmalarının hem de teslimat dolabı üretici firmalarının işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“LOJİSTİK FİRMALARININ TESLİMAT SÜREÇLERİNİ DE KOLAYLAŞTIRIYOR”

Güneş enerjisiyle çalışan bu dolaplar sayesinde elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde de konumlandırma yapılabildiğini belirten Akkuş, “Bizimle entegre olan bütün lojistik firmaları, ticari anlaşmalara bağlı olarak bu teslimat dolaplarını kullanabiliyor. Online alışveriş sırasında sipariş teslim noktası olarak bu dolapları tercih eden kullanıcılar, teslimat süreçlerini de sistem üzerinden takip edebiliyor. Bu sistem, lojistik firmalarının teslimat süreçlerini de kolaylaştırıyor. Avrupa genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen projemiz, ilk olarak Slovakya’da, Slovak Parcel Services Genel Müdürü Ján Ťurek ve ekibinin değerli katkılarıyla kullanılmaya başlandı. Yakın gelecekte Avusturya Postanesi’nin iştiraklerinin olduğu Macaristan, Bulgaristan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya’da da kullanılmaya başlanacak. Ürün geliştirme sürecinde Avusturya Postanesi ve iştiraklerinden değerli lojistik profesyonellerinin katkılarıyla global bir ürün geliştirdik. Bu iş birliği ve ortak akıl ile lojistik sektöründe fark yaratmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAĞIMSIZ, ESNEK VE EKONOMİK ÇÖZÜM”

Akkuş, “Çevreci teslimat dolapları, geleneksel teslimat dolaplarındaki elektrik ihtiyacına son veriyor. Elektrik bağlantısı gerektirmeyen bu dolaplar, güneş enerjisiyle çalışıyor ve yüksek verimli bataryaları ve Aras Digital’in optimize sistemi sayesinde günlerce kullanımda kalabiliyor. Kapalı havalarda da bataryaları sayesinde çalışmayı sürdüren çevreci dolaplar, 7 gün 24 saat erişime açık bir şekilde, Aras Digital’in geliştirdiği sistemle minimum enerji tüketimi ile optimize ediliyor” dedi.

Akkuş’un aktardığı bilgilere göre projeye yenilikçi çözüm getiren LOS, geliştirilmiş özellikleriyle teslimat dolaplarının uzaktan kontrolünü kolaylaştırıyor. Farklı üreticiler tarafından üretilen teslimat dolaplarını tek bir yazılımla çalıştırma yeteneği sunan LOS; herhangi bir ek geliştirmeyi hızlı ve maliyet etkin bir şekilde yapma imkânı tanıyor. LOS ayrıca batarya seviyelerini izleyerek sürdürülebilir ağ yönetimi sağlıyor. Ar-Ge çalışmaları yaparak geliştirdiği yazılım çözümlerini ürünleştirip ticarileştiren Aras Digital, Aras Kargo ve Avusturya Postanesi’nin Avrupa’daki iştirakleri için 8 ülkede anahtar teslim projeler gerçekleştiriyor. Aras Digital tarafından geliştirilen yazılımlar, günümüzün ve geleceğin lojistik teknolojilerine uygun, çevreci ve sürdürülebilir hedeflerle hayata geçiriliyor. LOS Projesi de bu kapsamda Aras Digital’in Türkiye'de yazılım üretip yurt dışına ihraç eden bir teknopark firması olarak global pazarda yerini güçlendiriyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber