Geri Dön
Teknoloji Metaverse platformu, Ramazan coşkusunu sanal evrene taşıdı

Metaverse platformu, Ramazan coşkusunu sanal evrene taşıdı

Metaverse platformu Sandbox, Ramazan coşkusunu sanal evrene taşıdı. Platformun tasarladığı oyun etkinliğine katılanlar, Ramazan’a özel yiyecekleri toplama, bulma ve tamamlama görevlerini yerine getiriyor.

Metaverse platformu, Ramazan coşkusunu sanal evrene taşıdı

Metaverse platformu Sandbox, Müslüman kullanıcıları için 17’nci yüzyıl Osmanlısındaki tarihi yarımadada farklı görevlerin yanı sıra sahur davulcusu olarak uyandırma hizmeti verilebilen ‘Month of Sharing’ isimli oyun etkinliğini başlattı. Ay boyunca açık olan etkinliğe katılan oyuncular, keşfetme, parkur gibi deneyimler yaşarken, Ramazan baklavası gibi döneme özel yiyecekleri toplama, bulma ve tamamlama görevlerini yerine getiriyor. İlk kez geçen yıl gerçekleştirilen etkinlik, dünya çapında milyonlarca kişiyi bir araya getiriyor.

MUHTEŞEM YÜZYIL’IN BİN 500 ADETLİK AVATAR VE NFT KOLEKSİYONUNU SATIŞA SUNDU

Sandbox, 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin karakterlerinin bin 500 adetlik NFT ve avatar koleksiyonlarını da geçtiğimiz günlerde satışa sundu. Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın yaşamını anlatan dizinin hayranları, satın aldıkları avatarlarla birlikte birçok ödül ve fırsattan da faydalanacak. Metaverse platformu, koleksiyondan parça satın alan kullanıcılarından 5 kişiye 2 günlük gezi ile İstanbul'un zengin tarihini deneyimleme şansı sunarken, dizinin yapımcısı Timur Savcı ile online buluşturacak. 500 oyuncu ve yatırımcıya özel olarak, bir Muhteşem Yüzyıl X The Sandbox posteri verecek.

Metaverse platformu Sandbox, 9 Nisan’daki iki oyun deneyimi için de katılımcılar için 50 bin SAND’lik ödül havuzu oluşturacak. Kullanıcılar, Harem Social Hub isimli birinci oyunda Topkapı Sarayı’ndaki Harem Bölümü’nde tarihin izlerini sürecek. Tek kişilik Magnificent Century oyununda da Mimar Sinan gibi devrin önemli isimlerini yakından tanıyacak. Muhteşem Yüzyıl Avatarına sahip kullanıcılar da bu oyunlar için hazırlanan ödül havuzundan yararlanabilecek.