Geri Dön
Spor Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası kadınlar 52 kilo finalinde Rus boksör Anastasiia Kool’u yenerek altın madalya kazandı. Ayrıca Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli de, kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası’nda çeyrek finalde İspanyol rakibi Marta Lopez Del Abbol’u, yarı finalde ise Bulgar sporcu Venelina Poptoleva’yı geçerek finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda finalde karşı karşıya geldiği Anastasiia Kool’u üç rauntta da 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

ÜÇÜNCÜ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

Türkiye'nin Olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksörü olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Dünya ve Avrupa Şampiyonu mili boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası’nda aldığı altın madalya ile üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu. 2019’da İspanya, 2022’de de Karadağ’da Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Buse Naz Çakıroğlu, dördüncü kez final mücadelesi verdiği 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda kariyerindeki üçüncü şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Büyükler Avrupa şampiyonalarında iki altın, bir gümüş madalyası bulunan Çakıroğlu, dördüncü kez finale kaldığı organizasyonda üçüncü altınını kazanmış oldu.

BUSENAZ SÜRMENELİ KARİYERİNE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU DA EKLEDİ

 

Fenerbahçe Kulübü'nün milli sporcusu Busenaz Sürmeneli, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası finalinde 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova’yı 5-0 mağlup ederek kariyerindeki tek eksik olan altın madalyayı da kazanmış oldu.

Daha önce 2019’da Alcobendas’ta, 2022’de de Budva’da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan Busenaz Sürmeneli, ilk kez finalde yer aldığı 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşarak tarihe geçti.