Geri Dön
SporBakan Aşkın Bak: Türkiye, spor devrimi yaşamaktadır

Bakan Aşkın Bak: Türkiye, spor devrimi yaşamaktadır

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi ve gençleri çok iyi anlaması sebebiyle gerçekten bir spor devrimi yaşamaktadır. Spor tesisleri, Türkiye'nin dört bir yanında, modern stadyumlarıyla, yüzme havuzlarıyla, kapalı spor salonlarıyla, atletizm tesisleriyle onlarca, binlerce eseriyle beraber milletimizin hizmetinde" dedi.

Bakan Aşkın Bak: Türkiye, spor devrimi yaşamaktadır

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ziyaret ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Kayseri'ye geldi. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Basın ve teşkilat mensupları ile buluşma' programına katılan Bakan Aşkın Bak, siyasetin en önemli argümanlarından birinin millete dokunmak olduğunu belirterek, "Milletin çayını içmek, sohbetini dinlemek, zor gününde, cenazesinde düğününde olsun, her noktada onunla temas etmek, gençlere dokunmak çok önemli. Belediye başkanları 14-15 yaşındaki bir gençle diyaloğunu çok rahat şekilde spor vasıtasıyla gerçekleştirebilir. Benim tavsiyem, sporla beraber gençlere dokunmak çok önemli. Spor okullarıyla gerçekleştireceği etkinliklerle, onlara vereceğiniz formalarla, malzemelerle belediyemizin gerçekleştireceği etkinliklerle beraber, evlere girmeniz çok kolay. Onlara dokunmanız çok kolay. Bunu niçin önemsiyoruz? Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en önemli işlerimizden bir tanesi de çağımızda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkan, bağımlılıkla mücadele. Dijital bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla kötü alışkanlıklarla mücadele, bunun en önemli argümanı da sporu kullanmak. Sporun iyileştirici gücünü kullanmak, sporun gücünü kullanmak, amatör spor kulüplerine destek olmak, okullardaki spor faaliyetlerini artırmak. Bütün bunlar hepimizin görevi" ifadelerini kullandı.

'11 MİLYON ÇOCUĞUMUZA YÜZME ÖĞRETTİK'

'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında 11 milyon çocuğa yüzme öğretildiğini kaydeden Osman Aşkın Bak, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi ve gençleri çok iyi anlaması sebebiyle gerçekten bir spor devrimi yaşamaktadır. Spor tesisleri, Türkiye'nin dört bir yanında, modern stadyumlarıyla, yüzme havuzlarıyla, kapalı spor salonlarıyla, atletizm tesisleriyle onlarca, binlerce eseriyle beraber milletimizin hizmetinde. Türkiye'nin dört bir yanına yarı olimpik, olimpik yüzme havuzları kazandırdık. Burada gençlerimize yüzmeyi öğretiyoruz. Ailenin en çok memnun olduğu konulardan bir tanesi de yüzme havuzlarına gelmeleri, çocukların orada yüzme öğrenmeleri. Bunun dönüşü bizim için de çok önemli. Belediye başkanlarımız da bu noktada havuzlar ve tesisler yapıyorlar. Bazı projeleri ortak yapıyoruz. Gençlerimizi bu noktada, kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak için bu tesisler çok önemli" diye konuştu.

'GENÇLERİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kentteki Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezinin açılışını gerçekleştireceklerini aktaran Bakan Aşkın Bak, "Burada Belediye Başkanımız Memduh Bey'in yaptığı, birlikte yaptığımız Yüksek İrtifa Kamp tesisi var. Onu beraber açacağız. Daha önceki bakanlığım döneminde geldiğimde amatör spor kulüplerine yapılan tesisler var. Onları da açmıştık. Dolayısıyla her saha, onlarca genci bir araya getirir. Her kapalı spor salonu binlerce genci bir araya getirir. Her yüzme havuzu yüzlerce genci bir araya getirir. Dolayısıyla çocuklarımıza, gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimizde yapılan çeşitli programlarla eğitimlerle beraber gençlerimize dokunuyoruz" dedi.

ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Basın ve teşkilat mensupları ile buluşma' programının ardından Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtımı ve Açılışı Programı’na katıldı. Bakan Bak, açılış öncesi ise Erciyes’te kamp yapan Türkiye ve Portekiz U-16 erkek futbol milli takımları arasındaki karşılaşmayı takip etti.

Bakan Aşkın Bak: Türkiye, spor devrimi yaşamaktadır

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ‘Spor A.Ş. modelini’ Türkiye geneline yaydıklarını belirten Bak, “Daha önce Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde ‘Spor A.Ş. modeli’ olarak böyle tesisleri İstanbul’a kazandırmıştık. Oradaki tesislerde binlerce sporcu yetişti ve halen yetişmeye de devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi bizim için bir avantaj. Türkiye’nin dört bir yanını modern tesislerle donattık” dedi.

‘SPOR TURİZMİ ÇERÇEVESİNDE BURANIN TANITILMASI LAZIM’

Yüksek İrtifa Kamp Merkezlerinin önemine vurgu yapan Osman Aşkın Bak, “2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya'yla beraber Türkiye organize ediyor. Avrupa'nın en modern stadyumları bizde. Yine pek çok uluslararası organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Şimdi, sporun içinde yeni bir süreç var. Özellikle de spor turizmi. Malumunuz deniz seviyesindeki kamplar için Antalya'ya uygun. Her yıl Antalya'ya kamp yapmaya yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 takım geliyor. Ama yüksek irtifa kampı çok çok önemli. Sezon başlangıcında takımlara yükleme yapmak için tercih edilen bir kamp şekli. O yüzden burası çok işlev kazanacak. Ama spor turizmi çerçevesinde buranın tanıtılması lazım. Çok takımın gelmesi lazım. Otel kapasitesi zaten çevrede oteller var ama tesislere yakın otellerin de kazandırılması çok çok önem arz ediyor” diye konuştu.

‘HERKESİ SPOR TESİSLERİMİZE BEKLİYORUZ’

Kayseri’nin spor şehri olduğuna da dikkat çeken Bakan Aşkın Bak, “Kayseri gerçekten kendi işini kendi içinde çözen, spor tesisleri yatırımından tut, sanayisine kadar pek çok şeyi güçlü bir şekilde birlikteliğiyle beraber çözen bir şehrimiz. Biz de bu tesislerde pek çok şampiyonun yetişeceğine inanıyoruz. 2028 Los Angeles Olimpiyatları var. Oradan 2032’de yine Avustralya'da olimpiyatlar var. Pek çok olimpiyatlar için binlerce sporcu gelip burada çalışacak. Buralar çok kıymetli yerler. Tanıtımını iyi yapmamız lazım. Biz de bütün federasyonlarımıza, yüksek irtifa kamplarını burada yapması için onları yönlendireceğiz. Onlara bu tesislerde kullanmalarını söyleyip buralara yönlendireceğiz. Sporun birleştirici gücü, sporun iyileştirici gücü çok çok önemli. Bakın içeride çocuklarımızı gördük. Çalışma ortamı oldukça daha da başarılı sonuçlar almaya devam edeceğiz. Milli takımımız burada. U-16 milli takımımız burada turnuva oynuyor. Bu tesisler olmasa bu turnuvayı burada oynayabilir misiniz? Yan yana çim sahalarda turnuva oynuyorlar. Bu yükseklik kampını görüyorlar. Dolayısıyla Türkiye sporda önemli yatırımlar yaptı. Modern tesisleriyle beraber bir spor ülkesi olma yolunda ilerliyor. Kayseri burada çok önde. Yapılan tesisler çok çok önde. Biz gençlerimizin dijital bağımlılıktan, uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz. Tesislere çocuklarımızın gelmesini, ailelerin çocukları tesislere getirmesini istiyoruz. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesiyle 11 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Aileler çok memnun. Herkesi spor tesislerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (

VALİLİK, BELEDİYE VE ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin açılışının ardından Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Yeraltı Çarşısına geçen Bakan Bak ve beraberindekiler, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bakan Bak, TBMM Milli Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurulan stantta vatandaşlara aşure ikram etti. Esnaf ziyaretinin ardından Bakan Bak, Talas ilçesinde Erva Spor Okulları öğrencileri ile bir araya geldi. 

'HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN'

Erva Spor Okulları'nın kentte önemli olduğunu söyleyen Bak, "Sporun toplum üzerinde iyileştirici ve birleştirici gücü var. Buradaki tablo şunu gösteriyor; bu gençler ülkesini, bayrağını, milletini seviyor. Bu gençler bu ülkenin geleceği. Biz de bakanlık olarak sizlerin emrindeyiz. Gerçekten güzel bir proje. Şu ana kadar 10 bin 500 tane öğrencimiz Kayseri’deki bu spor okullarından faydalanıyor. 41 tane spor kulübü var. 41 kere maşallah diyelim. Kayseri spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Ailelere sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızı spor yapmaya getirin. Bağımlılıkla mücadelede sporun iyileştirici ve birleştirici gücüne inanıyoruz. Çok şanslıyız. Sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Her tarafta spor tesisleri, salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri var. Bunlar sizin için. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemizi ve sizleri seviyoruz. Her şey güçlü Türkiye ve bu millet için. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İyi ki varsınız" dedi.