Geri Dön
Politika Turgut Altınok: Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek

Turgut Altınok: Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek. Gelirleriniz en az 3 misli artacak" dedi.

Turgut Altınok: Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek

Turgut Altınok, Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi bünyesinde kurulan Azerbaycan Evi’nin açılışını yaptı. Turgut Altınok, konuşmasında, Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak kültüre sahip olduğunu ve bu kültürün ilelebet yaşatılması gerektiğini söyleyerek, "Kökümüz bir, soyumuz bir, sopumuz bir, töremiz bir, aşımız bir, kederimiz bir, sevincimiz bir, neşemiz bir. Dolayısıyla bugünkü kardeş Azerbaycan evimizin Estergon Türk Kültür Merkezi’nde açılması birbirimizin ve nesillerimizin kendini tanıması, özünü tanıması, atasını tanıması açısından çok önemli. Allah varlığımızı daim etsin" dedi.

Açılışın ardından Turgut Altınok, Kızılay Güvenpark'ta minibüs esnafıyla bir araya geldi. Altınok, Ankara'da 5 yıldır hizmet olmadığını söyleyerek, "Bir 5 yıl daha Ankara Yavaş'la gitmez. Tekeriniz dönmez. Yaş farkı gözetmeksizin tüm emekliler ve üniversite öğrencileri otobüs, minibüs ve metrodan ücretsiz yararlanacak. Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek. Gelirleriniz en az 3 misli artacak. Öğrenci ve emeklilerin ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Ödemeleri haftada 1 ya da 15 günde 1 nasıl isterseniz o şekilde hesabınıza geçeceğiz. Ayrıca ayda 30 bin lira destek vereceğiz. Altın çağınızı yaşayacaksınız" diye konuştu.

Bir minibüs esnafının, yolcu taşıdığı güzergahta yaya geçidi inşaatının 1,5 yıldır sürdüğünü söylemesi üzerine Altınok, "Yavaş da çok yavaş. Esnafımız altın çağını yaşayacak. Seçimden sonra yine buraya geleceğim. Beni Londra'da değil, sokaklarda bulursunuz. Ankara 24 saat yaşayan bir şehir olacak" ifadelerini kullandı.

'EMEKLİYE 5 BİN LİRA VERECEĞİZ'

Turgut Altınok, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Altınok, "Emekliye destek olacağız. Emekliye bin lira yerine 5 bin lira vereceğiz. 15 Nisan'da yatıracağız hesaplarına. Ankara’da emekliklere ulaşımı sınırsız şekilde ücretsiz yapacağız. Kavgaları da bitiriyoruz. Kavgaların nedeni büyükşehir, özel halk otobüslerine parayı vermiyor. Bursa modeline geçeceğiz. Kim biniyorsa onun da parasını vereceğiz. Böylece bu sefer minibüsçü ve otobüsçüler emeklilerimize diyecekler ki; 'gelin binin.' Doğalgaz desteğini 1000 liraya çıkaracağız ve 3 ay değil 4 ay vereceğiz. Yaklaşık 10 bin lira bizim de emeklilerimize katkımız olacak. Ülkemizin bu günlere gelmesinde emeklilerimizin yürekleri, gönülleri, çileleri var. Hiçbir emeklimizi darda, yolda, sıkıntıda asla bırakmayacağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun batık ve zararda olduğunu söyleyen Altınok, "Ankara bir 5 yıl daha Yavaş ile gitmez, durur. Çünkü kredi bitti, sermaye bitti. Yeni yollar yok. Yeni metrolar yok. Ulaşım ciddi problem. Otobüsler tıklım tıklım. Ankaralıya balık istifi gibi yolculuk reva görülüyor. 5 yıldır bu şehre katma değer kazandıracak hiçbir şey yapmadı. Çocuklarımız, torunlarımız için, geleceğimiz için bir eser desen bunlar da yok. Bir de SGK primlerini yatırmıyor. Şu an 8 milyar borcu var. 300 milyar TL bütçe var; yüzde 4’ü yardıma gidiyor. 288 milyar TL nerede? 3,5 milyar TL borcu vardı. Şu an 20 milyar TL borcu var. Bana Ankara’da 16,5 milyarlık ne iş var gösterebilir misiniz? Bütün şirketler batakta, zararda. EGO’nun zararı 17 misli artar mı? Çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Ankara’yı dünya başkentleri arasına sokacaklarını belirten Altınok, "Biz Ankara’ya çok iş yapacağız. ‘Benden eser beklemeyin, hizmet beklemeyin. Benim projem yok’ diyor. ‘Yol yapsaydım da trafik mi sıkışsaydı’ diyor.  Bir belediye başkanı bunu söyler mi? Trafik problemini nasıl çözeceğiz? Yeni bulvarlar, yeni yollar, metrolar, alt geçit, üst geçit, tünellerle çözeceğiz. Bu şehrin dünya başkentleriyle yarışan bir şehir olması lazım. Dünyada yaşanılabilir başkentler arasında 100 tane şehir var. Ankara’nın 'A'sı yok. Ankara bizim, hepimizin" diye konuştu.

İFTARA KATILDI

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Altınok, Yavaş'ın sık sık Londra'yı ziyaret ettiğini ve orada Türkiye düşmanlarıyla bir araya geldiğini ifade ederek, şöyle dedi:

​"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Londra ziyaretlerine baktığımız zaman kimlerle bir araya geldiğini görüyorsunuz. Kimlerle el sıkıştığına baktığımız zaman maalesef hiçbir milliyetçinin, hiçbir ülkücünün, hiçbir Atatürkçünün hatta vatanseverin elini sıkmayacağı Türk düşmanları ve Türkiye düşmanlarının, PKK'nın hamilerinin elini sıktığına tanık oluyorsunuz. Bir dönem İşçi Partisi Genel Başkanı şu an yine milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi olan Corbyn ile samimi fotoğrafları var. Yine Londra Meclis üyesi Desai isimli kişi, Kürdistan için adalet kampanyası yönetim kurulu başkanı ve Öcalan için özgürlük resepsiyonunu düzenleyen isim. Londra Meclis üyesi Desai, Selahattin Demirtaş davasını izlemek için Türkiye'ye gelen, Demirtaş'a özgürlük isteyen bir Türk düşmanıdır. Fakat gördüğünüz gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Jeremy Corbyn ve Unmesh Desai ile beraber kol kola fotoğrafları vardı. Şimdi geliyoruz Corbyn kimdir? Gördüğünüz gibi bir PKK'lı teröristin cenazesini ziyaret eden yine Corbyn. Şimdi Belçika'da biliyorsunuz, ülkü ocaklarına saldırı düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sesi var mı? Kınaması var mı? Yok."

'BUNLARA FIRSAT VERMEYELİM'

Altınok, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Taş Medreseliler ile ilgili açıklamasını işaret ederek, "Karalar, 'Bu Taş Medreseliler benim dostum, arkadaşım olamaz' diyor. Zaten senin ne dostun olur, ne de arkadaşın olur. Siz PKK'yla yol yürüyenler, Türk düşmanlarıyla yol yürüyenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek ve parçalamak isteyenleri belediyelerinizde himaye edenlersiniz. Ne diyor Atatürk? 'Gaflet, delalet ve ihanet', gaflet, delalet ve ihanet içerisinde olanları görmemiz lazım. Uyanalım, Ankara'yı PKK'lara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek isteyen hainlere peşkeş çekmeyelim. Bunlara fırsat vermeyelim değerli arkadaşlarım" şeklinde konuştu.

'ANKARA'MIZI METRO AĞLARIYLA ÖRECEĞİZ'

Altınok, Kamu-Sen'e tesis olarak Ankara'da güzel bir yer vereceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ankara'ya en az 100 tane kreş yapacağız. Ulaşımda aktarma saatini bir buçuk saate çıkartıyoruz. Emeklilerimiz ulaşımdan 31 Mart'tan sonra tamamen ücretsiz. Yine 18 yaş ve üniversite öğrencilerimize ulaşım 31 Mart'tan sonra ücretsiz olacak. Su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağız. 'Allah'ın verdiği sudan para kazanılır mı' demiş beş yıl önce. Şu an Ankara Türkiye'nin en pahalı suyunu tüketiyor. Tabii trafik problemini hızlı bir şekilde çözmeliyiz. Nasıl çözeceğiz? Ankara'mızı metro ağlarıyla öreceğiz. 75 tane alt geçit, üst geçit, kavşak, tünel, köprülü kavşak yapmak suretiyle trafiği rahatlatacağız. İnşallah Ankara'mızı sanayinin merkezi, ticaretin merkezi, ekonominin merkezi, sanat ve kültürün merkezi, sporun merkezi sosyal projelerin merkezi yeşil bir başkent yapacağız. 5 tane müze yapacağız. Allah nasip ederse birçok eser ve hizmetlerle bu kadim başkentimizi donatacağız."

'TRAFİK VE ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ'

Altınok, Ankara'da trafik ve ulaşımın ciddi bir problem olduğunu kaydederek, "Pazar günü sandığa gideceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı, ilçe belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçeceğiz. Sevgili Ankaralılar verdiğimiz oy, 5 yıllık oy değildir. Belediye başkanları şehrin 5 yılını değil şehrin, kentin geleceğini planlar. Geleceğini yönetir. Geleceğine damgasını, mührünü vurur. Dolayısıyla Ankara'mızın 5 yılı maalesef boş yıl olmuştur. Biliyorsunuz ulaşım ciddi bir problem. Otobüs duraklarında bekleme süresi uzadı, kuyruklar çoğaldı. Yine Ankara'da trafik bir problem mi? Ciddi bir problem. Sabah akşam gördüğünüz gibi. Çünkü Ankara'da 5 yıl içerisinde maalesef trafiğin çözümüne dair yatırımlar yapılmadı. Söz verilmesine rağmen yapılmadı" diye konuştu.