Geri Dön
Politika Özhaseki: Ankaragücü maç için bir daha dışarı gitmeyecek

Özhaseki: Ankaragücü maç için bir daha dışarı gitmeyecek

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü’nün maçı dışarıda yapılıyordu, belediyeyle sıkıntılar vardı, çözdük, şimdi Eryaman Stadı’nda yapılacak. Ankaragücü bir daha dışarı gitmeyecek” dedi.

Özhaseki: Ankaragücü maç için bir daha dışarı gitmeyecek

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki, Kent Otel’de Çankaya ilçesi muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi. Çankaya’nın adı duyulduğunda akıllara Atatürk’ün hatırasının, zenginliğin ve kıymetli bir semtin geldiğini belirten Özhaseki, ilçenin artık böyle hatırlanmadığını söyledi. Özhaseki, “Belediye hizmetleri hakkıyla verilmezse, ideolojik takıntılı tavırla belediyecilik yürütülürse bir semt değerini kaybeder. Tam tersi olursa burada kıymet olur, belediyeyle bütünleşme olur, hizmetler yapılmaya başlanır, insanlar da oradan huzur bulurlar, mutlu olurlar. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsat büyükşehirle ilçe belediyesinin kol kola gireceği, daha doğrusu bu fakir kardeşinizle Amber Hanım’ın kol kola girerek hizmet edeceği bir dönem var” diye konuştu.

‘HERKES TERK EDİYORDU ŞEHRİ’

Kayseri’de 1994’te Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Özhaseki, “Kendi şehrimde, yani doğduğum şehirde CHP’li belediyecilik vardı. 3 dönem CHP vardı. Maaş ödenemiyor, işçiler işe gelmiyor, kurtarılmış mahalleler var, şehrin bir tarafı sağ, bir tarafı sol mafyada. İhalelere bu tiplerden başkaları giremezdi. Hizmet hak getire, şehrin ortasından lağım suları akardı, arıtma tesisi yoktu. Şehir perişandı, iş adamları göçüyordu, ayaklarına sıkılıp para alındığı için ve belediyede birçok işleri görülmediği için. Herkes terk ediyordu şehri, nüfus 400 bine düşmüştü. Öyle bir dönemde iş başına geldik, o gün benden ilk randevu alanlar haciz memurlarıyken, bıraktığımda kasası dolu belediye teslim ettim. Elektrik şirketi özelleşmişti, şimdi belediyeyi satsalar birkaç yüz milyon dolar eder” şeklinde konuştu.

‘YEŞİLİ ÖNEMSEYEN PROJELER HAZIRLADIK’

21 yıl yaptığı belediye başkanlığı süresince altyapı ve üstyapı sorunlarını çözdüğünü, Türkiye’nin ilk stadyumunu yaptığını, Kızılırmak’ın üzerine baraj yaptığını ve bir de kayak merkezi inşa ettiğini aktaran Özhaseki, “Bu hizmetleri yaparken kamudan 1 lira para çıkmadı. Belediye hizmet yeridir, insanlar dünya görüşü olarak bir yol belirlemiş olabilirler, yaşam tarzı olarak kimi arkadaşımız modern, kimi arkadaşımız muhafazakar tarzları tercih edebilir. Bunlara karışmak kimsenin hakkı da, haddi de değil. Böyle bir ortamda belediye denilince ‘Bu milletin yüzünü kim güldürür’ diye sormak hepimizin hakkı. Cumhurbaşkanımız görev verdikten sonra çalışmaya başladık. 30 kişilik ekiple çalışıyorum, anketler yapıyorum. Vatandaş belediyeden ne bekliyor? Neyin olmasını istiyorlar? Neyin olmamasını istiyorlar? Bu çalışmalar neticesinde 11 ana başlıkta projelerimizi hazırladık. İnşaat merkezli projeler yerine çevreci, merkezine insanı koyan, yeşili önemseyen projeler hazırladık” dedi.

‘ANKARA’NIN DENİZİ AÇIĞA ÇIKACAK’

Hazırladığı projeleri kamu kaynağı kullanmadan gerçekleştireceğini vurgulayan AK Partili Özhaseki, “Bakanlığım döneminde Ankara’nın projelerine vakıf olan kardeşinizim. Bir bölü yüz binlik temel planlarında imzası olan benim. Kentsel dönüşümün altına imza atmış birisiyim. Mogan, Eymir, Ankara için bir değer. Fakat öyle bir çamurlaşma var ki; orada canlı yaşamıyor. Orası bataklık haline geliyordu. Bakanlıkta ilk icraatım ihale yaptım, dip çamuru temizlenmeye başladı. Ankara’nın denizi açığa çıkacak. Mogan çevresinde millet bahçesi devam ediyor, projeleri ben yaptırdım. Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü’nün maçı dışarıda yapılıyordu, belediyeyle sıkıntılar vardı, çözdük, şimdi Eryaman Stadı’nda yapılacak. Ankaragücü bir daha dışarı gitmeyecek” açıklamasında bulundu.

TAKSİCİ ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

AK Partili Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında Çankaya'da bulunan bir taksi durağını ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle kurban kesen taksiciler, Özhaseki'ye yoğun ilgi gösterdi. Özhaseki'nin ziyaret sırasında Ankaragücü atkısı takması dikkat çekti. Programda taksicilere hitap eden Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın neden kurulduğunu anlattı.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE BELALARI ATLATTIK'

Türkiye'de 40-50 yıldır faaliyet gösteren bazı grupların gerçek yüzlerini 3-4 yıl içinde ortaya koyduğunu belirten Özhaseki, "Benim Ankara'ya gelişim 1974 yılı. 17 yaşında bir delikanlı olarak Hacettepe'ye geldim. Hacettepe'nin duvarında gördüğüm yazılardan ürkmüştüm. 'Bıji Azadi', 'Kurdan Azadi' yazıyordu. O günlerde başlayıp devam eden, özellikle Haziran seçimleri öncesinde terörü yükseltip, özyönetim ilan edip bağımsızlığa giden adımlar atıyorlardı. İstiyorlardı ki, terör yükselsin bizler de buradan bakınca, 'Allah belanızı versin nereyi istiyorsunuz 8-10 şehit verdik, yeter ki bitsin bu iş diyelim' istediler. Böyle bir tehlikeyle karşı karşıya geldik. Arkasından FETÖ denen bir bela. 'Müslüman'ız' dediler, 'çocuklarınızı verin terbiyeli büyütelim' dediler, 'zenginlere kurbanlarınızı verin' dediler, 'hizmet eriyiz' dediler. Çirkin yüzlerini Cumhurbaşkanımız gördü. Bunların gerçek yüzünü 15 Temmuz'da gördük. Müslüman olmaz zaten de insan bile denmez bunlara. DEAŞ diye bir şey çıktı, kara kara adamlar. Ellerinde pala var kesiyorlar, bir de kelime-i şahadet getiriyorlar. Bunların hepsinin finansörleri, istekleri aynı, Türkiye’yi bölmek istiyorlar. Terör devleti kurmak istiyorlar, bizi terör devletiyle sınır yapmak istiyorlar. Cumhurbaşkanımız bunun karşısında dimdik ayakta durdu. Umurunda değil ölüm, yıllardır beraberiz, orada gördüğümü söylüyorum. Cenabı-hak uzun ömürler versin, ölüm umurunda değil. O insanın liderliğiyle bu belaları atlattık" dedi.

'FETÖ AĞZIYLA KONUŞULUYOR'

Bütün partilerle birlikte terörle mücadele etmek istediklerini söyleyen Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu: "Bu bir beka meselesi. Orada bir tek insan vardı, Devlet Bahçeli. İrade ortaya koydular, bunu genel seçimlerde yaşadık şimdi de devam ediyoruz. Ben inanıyorum ki bütün partilerin seçmenleri yerli ve millidir. Ama yukarıda basit oy hesapları yapılınca bu işlere bile karşı çıkılıyor. FETÖ ağzıyla konuşuluyor. 15 Temmuz gecesine FETÖ, Amerika'dan 'tiyatro' diyor. Türkiye'deki temsilcileri de 'tiyatro' diyor. Böyle bir ortamda Devlet Beyle Cumhur İttifakını yürütüyoruz, bundan da mutluyuz. Mesele belediye meselesi değil, bu ülkenin beka meselesi."

'ŞEHİRLER TEMİZLENDİ, DAĞLAR TEMİZLENDİ'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada Güneydoğu Anadolu bölgesinin koordinatörlüğünü yaptığını aktaran Özhaseki, şunları söyledi: "Cizre, Nusaybin, İdil bilmezdim. Orada teröristler yakmış yıkmışlar, 100 binden fazla ev hasarlı insanlar mağdurdu. 1.5 yıl içinde şehirleri tertemiz edip ayağa kaldırdım. Oradaki herkesin imzasını alarak, anlaşıp, 'Allah devletimizden razı olsun' dedirttim. Oradaki insanlar devletine bağlı, bayrağına saygılı, din deyince hepsi ayağa kalkıyorlar. Bu insanlar PKK zulmü altında inliyorlardı. Şehirler temizlendi, dağlar temizlendi. Ara ara sınırdan içeri girip bomba koyup canımızı yakmak istiyorlar, bunlara da eyvallah edecek halimiz yok."

'1 HAFTA SONRA ERYAMAN’DA MAÇLARA BAŞLIYORUZ'

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'ya çok emekleri olduğunu belirten Mehmet Özhaseki, "Şimdi yeni bir dönem başlıyor, yepyeni hizmet dönemi başlıyor. Allah nasip ederse hepsini yaparız. En büyük gücümüz önce Allah ama daraldığımızda sırtımızı yasladığımız Cumhurbaşkanımız var" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ankara'daki stat sorunundan bahsettiğini ifade eden Özhaseki, "Sorunu Cumhurbaşkanımıza doğru dürüst anlatmamışlar. Dedim ki, 'orası yapıldı ama ihtilaf var, şöyle şöyle sorular var bunu çözersek Ankaragücü sağa sola gitmeyecek.' Mustafa Tuna Başkanı, müteahhit firmayı çağırdık, anahtarı alıp Gençlik Spor'a teslim ettik. 2-3 gün içinde koltuk koyuyorlar, gişeleri ayarlıyorlar. İkinci yarıdaki maça, 1 hafta sonra Eryaman’da maçlara başlıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇANKAYA İLÇE TEŞKİLATI ZİYARETİ

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında MHP Çankaya ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özhaseki, Anadolu’nun bütün mazlumların sığınağı olduğuna dikkat çekerek, "Bu devletin yücelmesini, milletin yükselmesini istemeyen gruplar var. Gençliğimizden beri hep derneklerde vakıflardayız o zaman bize derlerdi ki, ‘Üç tarafımız denizle, dört tarafımız düşmanla çevrili’ ben bunu abartılı bulurdum ancak gördüm ki bu söz az bir sözmüş, On dört tarafımız düşmanla çevriliymiş. Ben bunca bela yağmur gibi yağdığı halde ayakta duracak millet hatırlamıyorum. Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, Sayın Devlet Bahçeli’nin öngörüleri ve kol kola girmeleriyle yerli milli düşünen kim varsa bu belaları atlattık. Kurumsal olarak yanımızda duran yok ama o partilere oy verenler yanımıza gelince kalabalık olduk" dedi.

'BOYNUMUZU YIKIP GİDEBİLİRDİK'

Hacettepe’ye öğrenci olarak kayıt olmaya geldiği gün, duvarlara 'biji azadi' yazanların bir kişiye kalaslarla vurduğunu gördüğünü anlatan Özhaseki, "Ortada 10 kişiye yiğitçe direnen Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıydı onu tanıyordum. O gün orada olayların içine girdik başladık Bismillah diyerek. İnsan olarak dayanamazsınız boynumuzu yıkıp gidebilirdik ama insanlığımızdan çıkardık" diye konuştu.

'SEÇİLMİŞ OLMAM ÜLKEYİ BÖLME HAKKI VERİR Mİ?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'Beka mı belediye mi?' sözünü hatırlatan Özhaseki şöyle konuştu:

"Binlerce belediye feda olsun. Böyle bir durumda yeniden ittifak görüşmelerini sürdüren kardeşinizim Sadir Beyle sohbet ediyoruz, şehirleri gözden geçiriyoruz. 3 senin 5 benim olsun diye derdimiz yok. MHP’li Ahmet de olmuş AK Parti'li Osman da olmuş hiçbir farkı yok. Ama istiyoruz ki PKK’ya müzahir bir adama gitmesin, FETÖ’ye yatkın bir adama gitmesin. Bunlar ülkemizin başına bela olarak döner. Kayyum yasası çıktı bazı belediyelere el konuldu. Ana muhalefet başta olmak üzere, ‘Seçimle gelmiş adama nasıl işten el çektirirsiniz’ gibi görünüşte masumane savunmalar. Peki arkadaşlar ben 5 kere Belediye Başkanı seçildim. 3 kere de milletvekili seçildim. Soru şu; benim 8 kere seçilmiş olmam bana suç işleme özgürlüğü, bu ülkeyi bölme hakkı verir mi? Bu milletin parasını alıp da Kandil’e gönderme hakkı verir mi? Suyumuz doğru dürüst aksın diye insanlar bana oy veriyor. Paraları çal Kandil’e gönder belediyenin araçlarını götür PKK’lılara hizmet etsin. Bunun için mi veriyorlar? 100 kişi çalışacak yere bin kişilik ihale veriliyor geriye kalan parayı Kandil’e gönderiyorlar."

'GÖZ MÜ YUMAYIM?'

Belediyelerin personel maaşının belli limiti aşmaması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, "Vergileri göndereceğiz oradaki PKK’lılar alıp dağa gönderecekler. Patnos’ta 5 sene önce sözleşme yapmışlar, geçici işçilere 6 bin 300 lira daimilere 7 bin lira. Diyeceksiniz ki işçiyi düşünmüş ne güzel. Şunun için itiraz ediyorum, 1 lira para yok ortada. Böyle bir para da verilmiyor, resmi kayıtlara böyle işleniyor, imza attırılıyor, 7 binin 6 bin 500’ü dağa gönderiliyor. Birbirimize numara mı yapalım? Göz mü yumalım?" dedi.

'10 BİN KİLOMETRE ÖTEDEN NİYE GELDİLER?'

Cizre’de bir otelin açılışına gittiğinde yaşadıklarını anlatan Özhaseki şunları kaydetti:

"Sokak sokak geziyordum, burada ne söylüyorsam orada da aynısını söylüyordum. Yatırımlardan bahsettikten sonra muhatabıma dedim ki HDP’nin oyu yüzde 95’lerde herkes PKK’nın siyasi uzantısına ya gönüllü, büyük ihtimalle de çoğu zorla oy vermiş insanlar. Dedim ki bir şeyi merak ediyorum, hepinizin gözleri ışıl ışıl beni dinliyorsunuz. Şu telin öbür yanı Suriye mi? Evet dediler. Akrabalığınız var mı? Evet dediler. Tarihi bir geçmişiniz var, kültür bağınız da var akrabalığınız da var. Sonra yüz yılın başında tel örgüyü çekip ayırmışlar. Peki dedim Amerikalılar var, Avrupa Birliği’nden gelenler var. Onlarla bir ilginiz var mı sizin? Onlarla yaşanmışlığınız var mı sizin? Yok değil mi dedim bakıyorlar. Peki niye sormuyorsunuz bu adamların ne işi var burada? 10 bin kilometre öteden bu adamlar niye geldiler? Ne amaçları var bunların neredeyse çoğunluğu büyük bütçe oluşturup sizin çocuklarınıza para, silah olarak veriyorlar. Legal kuruluşlarla beyinlerini yıkayıp dağa gönderiyorlar. Sonra da bize, kardeşlerinize bin yıldır beraber yaşadığınız akraba olduğunuz insanlara silah sıktırıyorlar. Niye sormuyorsunuz? Bunu niye sorgulamıyorsunuz? Sessizlik var salonda. Dedim, herhalde diyorsunuz ki ‘Amerikalılar özgürlük, eşitlik getirecekler’ yemin ediyorum bunlar size bitlerini vermezler dedim. Ne varsa birbirimizden var sizinle. Bu gerçekleri belaları anlatmalıyız. Beka meselesinin yanında bunların hiçbir hükmü kalmıyor. Allah bu birlikteliğimizi devam ettirsin huzurumuzu da bozmasın."

'BİRLİKTELİĞİMİZİ SONUNA KADAR TAŞIYACAĞIZ'

AK Parti ve MHP’nin oyunun üzerine çıkma hedefine dikkat çeken Özhaseki, "Önemli olan oyu korumak değil, geçmek" dedi. Özhaseki konuşmasını, "AK Parti İl Başkanımız benim için ne kadar kıymetliyse, MHP’nin İl Başkanı da o kadar kıymetli. Bu birlikteliğimizi sonuna kadar taşıyacağız. Bizimki pazara kadar değil, inşallah mezara kadar devam eder" diye konuştu.