Geri Dön
Politika İmamoğlu: İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz

İmamoğlu: İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan İmamoğlu, " Arıtma tesisimiz hızla tamamlanarak Asya yakasında ve Avrupa Yakasında ihtiyaç duyulan noktalara özellikle buradan aktarılacak olan suyla ilgili süreçleri en verimli hale getireceğiz. İnşallah kesintisiz hijyenik su konusunda ciddi bir rahatlama yaşayacağız " şeklinde konuştu. İmamoğlu, " İstanbul gibi bir şehrin su ihtiyacını karşılamak büyük bir meseledir, zorunluluktur.Biz İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz." dedi.

İmamoğlu: İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz

"İSTANBUL'UN SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA YÖNETİLMESİ ŞARTTIR"

Temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu " İSKİ Cumhuriyet İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. kademe inşaatımız başlıyor. Temel atma törenini birazdan hep birlikte yapacağız.

İstanbullular 31 Mart'ta bize bir kere daha görev vermiştir. Biz de bunun hakkını vermek konusunda kararlı bir ekibiz. Çünkü İstanbul’un seferberlik anlayışıyla seferberlik ruhuyla yönetilmesi şarttır. Biz İstanbul’un tüm işlerine o yüksek seferberlik duygusuyla bakıyoruz. İstanbullular bu duygumuzu anladığı için, 'Bu şehrin sorunlarını bu ekip çözer bizim başımızı öne eğmez bize yanlış yapmaz. Hem sorunlarımızı çözer hem de şehrimizin geleceğini en iyi şekilde çocuklarımıza ve gençlerimize hazırlar' diyerek bize bu görevi verdiklerini düşünüyorum.İstanbul gibi bir şehrin su ihtiyacını karşılamak büyük bir meseledir, zorunluluktur. Dünyada yaşadığımız iklim krizinin şehrimize olan tesiri ve su teminiyle ilgili yapacağımız projeler çok daha önem arz etmekte. 22 yılın en düşük sevilerine düşmüştü geçen yıl itibariyle. Tabii bu trend sadece geçen yıla özgü değil. Bu bizim her an başımıza gelebilecek bir dönem. Ne yazık ki ülkemiz ve dünyamız iklim krizinden yüksek seviyede etkileniyor. Ne yazık ki bu konuda hassasiyet göstermekle ilgili ülkemiz de sorunlu birtakım işleri yapan ülkelerden bir tanesi. Bunu düzeltmek ve iyileştirmek de hepimizin büyük sorumluluğu. Biz İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz. " diye konuştu.

"KESİNTİSİZ HİJYENİK SUDA CİDDİ BİR RAHATLAMA YAŞAYACAĞIZ"

İmamoğlu, " Temelini atacağımız İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. kademesi önemli bir iştir iyi planlanmış bir iştir. Devreye girdiği andan itibaren mevcut tesisin 720 bin m3 olan kapasitesini yüzde 50 oranında artıracaktır. Farklı ünitelerinin bunun 2 katı seviyesinde tasarlanması neticesinde daha küçük bir yatırımla rahatlıkla bu kapasite bir kat daha artacaktır. Bu yönüyle inşallah arıtma tesisimiz hızla tamamlanarak Asya yakasında ve Avrupa Yakasında ihtiyaç duyulan noktalara özellikle buradan aktarılacak olan suyla ilgili süreçleri en verimli hale getireceğiz. İnşallah kesintisiz hijyenik su konusunda ciddi bir rahatlama yaşayacağız" şeklinde konuştu.