Geri Dön
Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir hamlenin eşiğindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir hamlenin eşiğindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Isparta mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir hamlenin eşiğindeyiz

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'yi kuran, yine milletimiz oldu, siz oldunuz 17 yıl boyunca vesayet güçlerinin antidemokratik girişimlerine direndiniz. bunca yıldır tehditlere boyun eğmediniz. Şantajlara, eyvallah etmediniz. 15 Temmuz'da olduğu gibi bizlere ve ülkeye sahip çıktınız.

17 yılda, her biri diğerinden zorlu 14 tam seçim yaşadık. 14 seçimin hepsinden de alnımızın akıyla çıkmayı başardık. İçerde ve dışarda pek çok padire atlattık. Siyasi suikastlerle sokaklarımızın karıştırılmaya çalışıldığı günler oldu. Gazete güpürlerinden partimizi kapatmaya kalktılar. Cumhurbaşkanı seçmemizi engellemek istediler. Gezi olaylarıyla insanımızın arasını açmaya, tüketmeyin çağrılarıyla ekonomimizi batırmaya çalıştılar. Esnafımızın dükkanını, milletin malını mülkünü yağmalamaya çalıştılar. Çukurlar açarak, Doğu ve güneydoğudaki kimi illerimizi işgale yeltendiler. Camilerimizi kurşunladılar, Kur'an kurslarını ateşe verdiler. 15 Temmuz'da 40 yıldır besledikleri FETÖ yılanını üstümüze saldılar. Bunları da boşa çıkardık. Türkiye'yi ve Türk milletini teslim alamadılar.

Demokrasimizi güçlendirmeye, vesayeti zayıflatmayı, ekonomimizi 3.5 kat büyütmeyi başardık. Göreve geldik, Türkiye'nin IMF'e borcu 23.5 milyar dolardı. Bay Kemal, "Bu iktidar yine IMF'e gidecek" diyor. IMF'e giden, CHP zihniyeti oldu. Dedik ki, bu borcu kaldıracağız. IMF Başkanı ile konuşurken dedim ki "Türkyie'nin başbakanı benim, sen aydan aya taksidini alıyorsun. Sen kalkıp da Türkiye'yi yönetemezsin. Türkiye'yi ben yönetirim." Biraz sağa sola savruldu. Ne oldu? Mayıs 2013'te borcu ödedik. IMF ile işimiz bitti.

Türkiye, savunma sanayinde en büyük hamlesini bizim dönemimizde yaptı. Yüzde 20 yerli, yüzde 80 ithal olan dışa bağımlılığı yüzde 35'e kadar düşürdük. Bugün Türkiye kendi tanklarını, İHA'sını, füzelerini, bombalarını, silahlarını kendisi üretiyor. Üretmekle kalmıyor, yurt dışına da ihraç ediyor. 2 milyar 350 milyon dolar savunma sanayinden ihraç ettik. PKK'dan DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar tarihlerinin en ağır darbelerini vuruyoruz.

Gabar'da, Tenürek'te, Kandil'de, Cudi'de biz varız. İllerine girdik. Kaçacak delik arıyorlar. Şimdi de 735 teröristi, güvenlik güçlerimiz topladı şimdi bunlar hesaba çekiliyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridoruna büyük darbe indirdik. 40 bin kilometre karelik bir alanı terör örgütlerinin zulmünden kurtardık. Böylece ülkemizin bekasına kastedenlere unutamayacakları bir ders verdik.

Cerablus'tan Azez'e Afrin'den El-Bab'a kadar barış özgürlük, demokrasi var. Türkiye'ye gelen 310 bin kişi, tekrar geri gönderildi. Bir dönem acıyla, zulümle anılan şehirler bugün Suriye'nin içindeki istikrar bölgeleri olarak anılıyor. Şimdi yeni bir hamlenin eşiğindeyiz. Operasyon ile ilgili planlarımızı, stratejilerimizi belirledik. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık.

Türkiye en büyük darbeyi içeriden yemiştir. Bunlar karşımıza kimi zaman medya mensupları, statükocu bürokratlar, darbecilere umut bağlamış siyasetçiler, terör örgütlerine koltuk değnekliği olan siyasetçiler olarak çıkmıştır.

Ispartalı çiftçi kardeşimin kilosunu 1 liraya sattığı meyveyi, Ankara'daki İstanbul'daki vatandaşım 10-15 liraya evine götürüyorsa burada fırsatçılık ve ihanet var demektir. Kimse kusura bakmasın bunun adı ticaret değil; vurgundur, soygundur. Şu anda elde, 400 bin ton elma var.

Vatandaşlarımız yeniden makul fiyatlardan sebze meyveye ulaşmaya başladı. Bu hamlemizle kazanan milletimiz; kaybeden ise fırsatçılar oldu. Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Ne vatandaşlarımızın, ne milletimizin daha fazla zarar görmesine izin vermeyeceğiz.

Isparta'ya bugüne kadar, 12.5 kat trilyon yatırım yaptık. Epğitimde bin 250 adet yeni derslik kazandırdık. 2'nci devlet üniversitesini biz faliyete geçirdik. 11 bin 167 kişi kapasiteli YÖK yurtları açtık. Birkaç yıla toplamda 3 bin 550 kişi kapasiteli 4 adet YÖK yurdunu da hizmete alacağız. Gençlik merkezleri, spor salonları kazandırdık.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 777 milyon tutarında kaynak aktardık. türkiye'nin sağlıkta en önemli projelerinden olan, şehir hastanelerinin ilkini Isparta'da hizmete sunduk. 780 yataklı şehir hastanemiz otel konforunda hizmet sunuyor. 7'si hastaneden oluşan toplam 24 sağlık tesisi inşa ettik. Toplam 7 sağlık tesisinin yapımı da devam ediyor.

İmar barışından 55 bin 469 vatanadşaımız faydalandı. 92 kilometre yolu 213 kilometreye çıkardık. Isparta-Burdur yolunu seneye tamamlıyoruz. toplam 3 kat trilyon maliyeti olan Isparta-Derebopğazı-Antalya yolunun çalışmaları devam ediyor. Biten kesimleri trafiğe açtığımız çalışmaların tamamını 2023' kadar tamamlayacağız.

Etüt proje çalışmalarını bu yıl tamamlayıp inşası için kolları sıvayacağız. YHT Isparta şehrine bağlanmış olacak. Yerli, milli yazılımla sinyalli hale getiriyoruz. Yapım çalışmaları süren projeyi 2 yıla kadar tamamlıyoruz.

Süleyman Demirel Havalimanı'nı çalışamalarımızla modernize ettik.

15 baraj 6 gölet inşa ettik. Bay Kemal "çiftçiler aç" diyor. Gözüne, dizine dursun. Ispartalı çiftçilerimize 678 milyon lira tarımsal destek verdik.

Ispartalı girişimcilerimize, iş insanlarına 4 kat trilyon yatırım teşvik desteği verdik. 8 bin 300 yeni istihdam oluşturduk 27 bin iş yerine toplam 326 milyon tutarında SGK teşviki verdik.

Isparta'daki yolculuğumuza tevazu, samimiyet ve gayretle "memleket işi, gönül işi" diyerek devam edeceğimze inanıyorum.

AYRINTILAR GELİYOR...