Geri Dön
Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki hafta inşallah Sayın Özel ile bir araya geleceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki hafta inşallah Sayın Özel ile bir araya geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu'na katıldı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine dair gelen soruya "Önümüzdeki hafta Sayın Özgür Özel' ile inşallah bir araya geleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki hafta inşallah Sayın Özel ile bir araya geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Şeref Holünde düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapıda karşıladı. Erdoğan, resepsiyonda davetlilerle bir süre sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'Uzun zamandır biz sizi Meclis resepsiyonunda görmüyorduk; nasılsınız?' sorusuna "Gayet iyiyiz. Görüyorsunuz, sabah ayrı program; sabah zaten sizlerle birlikte değil miydik? Çocuklarla 23 Nisan’ı kutladık. 23 Nisan’ı çocuklarla kutlarken sizinle de kutladık. Ondan sonra İstanbul seferi yaptık. İstanbul’dan şu anda döndüm geldim ve buradayım" dedi.

Erdoğan, 'Özgür Özel de burada. Sizinle bir görüşme talebi vardı. Acaba bir araya gelir misiniz? El sıkışma görüntüsü alabilir miyiz?' sorusuna ise "Benimle bir görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz. Ayaküstü filan olacak işler değil onlar" yanıtını verdi.

Erdoğan, ardından siyasi partilerin genel başkanları ve temsilcileri ile TBMM Şeref Holündeki özel odada basına kapalı olarak görüşme gerçekleştirdi. Toplu olarak yapılan görüşmeye, TBMM Başkanvekili Celal Adan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal katıldı. Görüşme 15 dakika sürdü. Erdoğan, Özel ile görüşmeye ilişkin çıkışta gazetecilerin, 'İlk temas gerçekleşti mi, bir sohbetiniz oldu mu?' sorusu üzerine "Önümüzdeki hafta Sayın Özgür Özel ile inşallah bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı. Ardından Erdoğan ve genel başkanlar ile milletvekilleri TBMM’den ayrıldı.

AK PARTİ’Lİ EMİN AKBAŞOĞLU: DEĞERLENDİRME YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in diğer siyasi partilerin genel başkanları ve temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, görüşmeyi değerlendirdi. Resepsiyonun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akbaşoğlu, "Bu konuyla ilgili daha önce de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu talep inşallah yerine gelmiş olacak, karışlıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104'üncü yaşında hep beraber güzel bir ambiyans oluştu. Milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu ve sayın cumhurbaşkanımız, bütün davetliler ile bir araya geldi. Daha sonra da içerideki odada milletvekillerimiz ve siyasi partilerin genel başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelerek, bir değerlendirme yapıldı" dedi.

CHP'Lİ EMİR: CUMHURBAŞKANININ DAVETİ İLE ORAYA İCABET ETTİK

Görüşmeyi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise "Sayın Cumhurbaşkanının daveti ile biz oraya icabet ettik. Sayın Cumhurbaşkanı ameliyatının nasıl geçtiğini, gözlerinin nasıl olduğunu sordu. Sayın Cumhurbaşkanımıza beni de söyledi ve gözleriyle ilgili bir sohbet gerçekleşti. Operasyonu ben yapmıştım. Sonrasında, sıcak bir sohbetti ve Sayın Cumhurbaşkanı özellikle önümüzdeki hafta uygunluk durumuna göre bir görüşme gerçekleşebileceğini ifade etti. Genel başkanımız da bunun olabileceğini mutlulukla söyledi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde özel kalemler üzerine bir iletişim olacak ve bu baş başa görüşme gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.