Geri Dön
Oyun ASUS ROG Strix SCAR II masaüstü bilgisayarlara karşı

ASUS ROG Strix SCAR II masaüstü bilgisayarlara karşı

ASUS’un oyunculara özel dizüstü bilgisayar serisi, ROG Strix SCAR II (GL704) ile genişledi. 15 inç dizüstü bilgisayar boyutlarında 17 inç ekran sunan bu yenilikçi bilgisayara göz atıyoruz.

ASUS ROG Strix SCAR II masaüstü bilgisayarlara karşı

Prince of Persia’nın birkaç piksellik animasyonuyla arkadaşlık ettiğimiz günler çok eskilerde kaldı. Bir zamanlar oyun dünyası pikseller, joystick’ler ve iri kalıplı kasetlere yapılan "kafa ayarıyla" sınırlıydı. Bugün ise oyuncularını sınırlarını sadece hayal gücü belirliyor. Donanım, tıpkı mobil cihazlarda olduğu gibi gittikçe aradan çekiliyor ve geriye sadece kullanıcıya sunulan "deneyim" kalıyor. Oyun tutkunları da kendi bilgisayarlarını seçerken, rakamsal veriler kadar elde edecekleri deneyime, o platformda hangi oyunları oynayabileceğine odaklanıyor.

Bu ihtiyaca yanıt veren, oyun odaklı, performans canavarı sistemler pazardaki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor. ASUS’un oyunculara özel tasarladığı yeni ROG Strix SCAR II (GL704) modelinde de bu deneyim ihtiyacı ön plana çıkıyor. Donanım olarak sunulan Intel Core i7 ve yeni RTX serisi GeForce ekran kartı gibi üst sınıf performans cihazlarında karşılaştığımız bileşenlerin yanı sıra, ASUS için "deneyim" tarafına 144Hz yenileme oranına sahip, ince çıtalı bir ekran ve bu ince çerçeve sayesinde elde edilen kompakt tasarım ile sunuyor.



Gerçekten “taşınabilir” bir oyun bilgisayarı

Orta üstü segmenti hedefleyen bir bilgisayar olarak tasarımında Zephyrus serisinden ilham alan GL704, bir önceki modele oranla daha estetik bir gövde sunuyor. Buna karşın elbette Zephyrus’ta yakalanan inceliği ROG Strix SCAR II’de göremiyoruz. 144 Hz yenileme hızıyla çalışan ekranı 7 mm çerçeveye sığdırabilmek için incelikten ödün verilmiş. Buna karşın, harici ekran kartına sahip, 17 inç bir dizüstü bilgisayarın 3 kilonun altında kalması takdiri hak ediyor.

ASUS GL704 ile 17 inç sistemler için ortalamanın altında boyutlara sahip bir dizüstü bilgisayara piyasadaki en iyi harici grafik çözümlerinden birini sığdırmayı başarmış. Nvidia’nın en yeni RTX 2000 serisi ekran kartlarından birini kullanmasına karşın, 17 inç ekran boyutuna sahip bu cihazı standart bir 15 inç laptop çantasına sığdırmak mümkün.

“Güneşte bırakmayın”

Kapağı açtığımızda bizi GL703 modelinden aşina olduğumuz bir klavye ve aydınlatma karşılıyor. Derin bir tuş basım hissiyatı sunan klavye, ayrıca 16,7 milyon renkli, dört bölgeli aydınlatmayla özelleştirilebiliyor. Klavyeden başımızı ekrana kaldırdığımızda ise güneşli bir günde, dış mekanda oyun oynamanın pek kolay olmadığını görüyoruz. ASUS kullanıcı deneyimini tasarlarken, dış ortamlarda yaşanacak oyun keyfini göz ardı etmiş olsa gerek. Çünkü ekranın arka aydınlatması, dış ortam güneşiyle baş etmekte yetersiz kalıyor. Bu da GL704’ün kullanım senaryolarını iç mekanlar veya güneşin bulutların arkasına gizlendiği günlerde yapılacak küçük kaçamaklarla sınırlı tutuyor. Elbette 17 inçlik bilgisayarı çantanıza alıp, pikniğe çıkma niyetiniz yoksa bu durum sizin için bir engel oluşturmayacaktır.

Peki, asıl soruya gelelim. GL704 birkaç yıl önce titizlikle bileşenlerini topladığınız masaüstü bilgisayarın yerini alacak performansı sunuyor mu? Nvidia’nın en yeni RTX 2000 serisi ekran kartı, SSD ve yüksek RAM kapasitesi, GL704’ü uzun vadeli bir oyun bilgisayarı yatırımı yapmak isteyenler için ideal kılıyor. Özellikle RBG ışıklandırmalı klavye ve 144Hz ekran, oyun keyfini başka bir monitöre bağlayarak değil de doğrudan dizüstü bilgisayarın kendisiyle yaşamak isteyenler için kaliteli bir deneyim sağlıyor.