Geri Dön
Kültür&Sanat Oyuncu Mert Fırat'a 'Melvin Jones' ödülü

Oyuncu Mert Fırat'a 'Melvin Jones' ödülü

İzmir Göztepe Lions Kulübü, Uluslararası Lions Kulübü Vakfı'nın en büyük ödülü  olan 'Melvin Jones Dostu' ödülü oyuncu Mert Fırat'a verdi. Fırat, ödülünü Göztepe Lions Kulübü Başkanı Nesrin Sezer'den aldı.

Oyuncu Mert Fırat'a 'Melvin Jones' ödülü

İzmir Ticaret Odası Ana Salonu'nda düzenlenen törene, İzmir Göztepe Lions Kulübü üyeleri, Federasyon Çevresi kulüp başkanları ile 2017- 2018 hizmet dönemi 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni - İhtisas ve Özel İlgi Kulüpleri Koordinatörü Lion Hayri Tuna Yükselen ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de katıldı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in 'hoşgeldiniz' demesinin ardından konuşan İzmir Göztepe Lions Kulübü Başkanı Nesrin Sezer, Mert Fırat'ın oyuncu olmasının yanı sıra yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çektiğini söyledi. Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi unvanına sahip olan Mert Fırat'ın, Türkiye'nin 68 ayrı noktasında kurmuş olduğu bir hizmet ağı ile İhtiyaç Haritası adlı bir yardımlaşma kampanyası başlatarak sosyal farkındalık konusunda başarılı çalışmalarda yer aldığını hatırlattı. Bu nedenle ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Mert Fırat ise nerede yaşanırsa yaşansın, yaşanılan yerin ihtiyaçlarını en iyi yaşayanların bileceğini ve bu ihtiyaçların karşılanmasının ise toplumsal sorumluluk bilinci ile hem yurttaşların hem de ilgili kurumların görevi olduğunu söyledi. ihtiyacharitasi.org'un farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform olduğunu belirten Fırat, "İhtiyaç Haritası kar amacı gütmeyen sosyal kooperatiftir. İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullanabildiği bu platforma, Türkiye'nin her yerinden girilebiliyor. İhtiyaç Haritası'nda yer alan projelerde ve ihtiyaçların karşılanması sürecinde gönüllü olmak isteyenler de buradan başvurabiliyorlar. ihtiyacharitasi.org olarak bizler sizin bilgilerinizi istemediğiniz sürece 3. kişi veya taraflar ile paylaşmıyoruz" dedi.

Sistemin nasıl işlediğiyle ilgili bilgi veren Fırat, "Örneğin; mahallenizdeki ilkokulun müzik aletlerine ihtiyacı var, ne yapabilirsiniz? Bu konuda, online olarak haritamızı ziyaret edip, okulun bulunduğu yeri haritada belirledikten sonra karşınıza çıkan forma detaylı olarak ihtiyacı giriyorsunuz. Bu forma ihtiyacı ve ilgili iletişim bilgilerini bırakıyorsunuz. İhtiyacı karşılamak isteyen kişiler veya kurumlar buradan size ulaşabiliyor. İhtiyaç Haritası'nın amacının Türkiye'de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum/kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasının kolaylaştırılması için bir sistem oluşturmaktır. Farklı konularda destek vermek isteyen kişi veya kurumların da desteklerini yine harita tabanlı olarak girebildiği ve ihtiyacı olanların bu desteklerden yararlanabildiği dijital bir platformdur. İhtiyaçların karşılanması sürecinde Türkiye'nin dört bir yanından gönüllüler ile çalışıyoruz. İhtiyaçların karşılanmasında gönüllüler de site üzerinden başvuru yapabiliyor. www.ihtiyacharitasi.org sitesi üzerinden yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde nakit akışı yapılmamaktadır" diye konuştu.

STK'lar arasında en çok Rotary ve Lions kulüpleriyle işbirliği yaptıklarını ve talep gelmesi halinde işbirliğine var olduklarını söyledi.

2017- 2018 hizmet dönemi 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni - İhtisas ve Özel ilgi Kulüpleri koordinatörü Lion Hayri Tuna Yükselen ise yönetim çevresi rozeti ve flamasını Mert Fırat'a armağan etti.