Geri Dön
Kültür&Sanat Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya gelecek

Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya gelecek

Mektebim Koleji ve Forte Kültür Sanat Akademi ortaklığıyla hayata geçirilen Kahraman Mektepliler Projesi bu yıl 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla gerçekleştirilecek. 8 Avrupa ülkesinden 300 öğrenci de proje kapsamında folklor gösterisi yapacak. Türkiye genelindeki Mektebim Koleji öğrencileri ile hayata geçen proje ile gençlere kültür ve sanat alanında donanım kazandırmak hedefleniyor.

Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya gelecek

Geleneklerine sahip çıkan sosyal bir nesil yetiştirme hedefiyle bir araya gelen Anadolu Rüyası ve Mektebim Yıldızları dans toplulukları bünyesinde Türkiye'nin dört bir yanında kasım ayından bu yana eğitim alan öğrenciler, Avrupa'dan katılım sağlayacak 300 dansçı ile mayıs ayında aynı sahneyi paylaşacak. Kültür projesinin her yıl Mektebim Koleji bünyesinde uluslararası halk dansları şenlikleri olarak geleneksel şekilde devam etmesi planlanıyor.

"DİSİPLİNLER ARASI BİR EĞİTİM SUNUYORUZ"

Projenin Mektebim Koleji bünyesindeki sorumlusu Mektebim Koleji Uygulamalı Dersler Koordinatörü Büşra Gürbüz, yaptığı açıklamada “İki yıldır devam ettirdiğimiz projemiz kapsamında bu yılda Türkiye genelindeki proje okullarımız bünyesinde ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimize geleneksel dans ve sahne sanatı eğitimleri özel eğitimler sunduk. Klasik bir dans eğitiminde öte öğrencilerimize makyaj, sahne bilgisi, müzik, ritim, drama, fizik-kondisyon ve kostüm alanında da aktarımlar yaptık. Bu eğitimler ile aslında spordan sanata pek çok branşta disiplinler arası bir eğitim yolculuğumuz oldu. Kültürel değerlerini bilen, bu değerleri evrensel sahne prensipleri ile dünya ülkeleri ile ortak bir çalışmada sunabilecek, özgüveni yüksek ve takım çalışmasına yatkın bireyler yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Okulun kurulduğu günden bugüne kadar sosyal ve akademik eğitim modelleri bakımından Türkiye'de öncü işlere imza atmaya çalıştığını belirten Gürbüz, Mektebim Yıldızları dans topluluğu ile bu alandaki en iddialı yapıyı oluşturduğunu dile getirdi.

"ÜLKEMİZİN GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİLERİYİZ"

Projenin Genel Sanat Yönetmeni Okan Gürbüz ise “Temel amacı geleneksel kültürümüzü en küçük yaşlardan itibaren öğrencilerimize doğru aktarabilmek olan iki önemli markanın ortaya koyacağı Medeniyetler Buluşması Dans Festivali, ülkemiz için öncü bir iş olacaktır. Gerek maddi gerekse manevi olarak oldukça yüksek ölçekteki bu etkinlik Mektebim Koleji'nin kültürel sorumluluk bilinci ile ortaya koyacağı önemli bir iştir. 29 Nisan Dünya Dans Gününde başlayacak olan festival programı içerisinde atölye çalışmaları, kortejler ve kültürel geziler düzenleyeceğiz. Festivalin son günü 2 Mayıs akşamında ise İBB Cem Karaca Kültür Merkezinde tüm ülkeler ortak sahne performanslarını sergileyecekler. İnanıyorum ki; bu önemli buluşma öğrencilerimiz açısından unutulmaz bir tecrübe olacaktır. Ülkesini gönüllü kültür elçileri olarak temsil eden gençlerimiz ile dünya medeniyetlerine bir kez daha misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz" dedi.