Geri Dön
Gündem Tokat'ta şiddetli depremler; Birçok ev ve cami minareleri yıkıldı

Tokat'ta şiddetli depremler; Birçok ev ve cami minareleri yıkıldı

Tokat’ta merkez üssü Sulusaray ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.6, 4.0, 4.4 ve 4,1 büyüklüğünde olmak üzere depremler meydana geldi. Tokat’ın yanı sıra Çorum, Ordu, Samsun, Amasya, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Nevşehir’de de hissedilen depremde vatandaşlar kapalı alanlardan panik ve korku içerisinde sokaklara çıktı. 1 kişinin etkilendiği depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) saha çalışmaları sonrasında yapılan açıklamada Tokat’ta 2 konut, 5 ahır ve 2 minare yıkıldı. Deprem ve ardından yaşanan artçı şokların yıkıma yol açtığı illerden biri de Yozgat oldu. Depremin merkez üssüne yakın olan köylerde vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halıköy ve Yelten köylerinde deprem nedeniyle 200’den fazla ev ve ahırlarda hasar oluştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada saat 18.11’de merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ayrıca saat 21:43'te ilçenin 7 kilometre derinliğinde 4.0 büyüklüğünde, saat 22.31'de ilçenin 5.89 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde, saat 00.09'da ise 4.1 büyüklüğünde olmak üzere depremler meydana geldi.


Zeminden 5.99 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Tokat’ın yanı sıra Sarsıntı Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Amasya, Sivas, Yozgat, Kayseri, Ankara ve Kırşehir'den de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte vatandaşlar panik içerisinde sokaklara kaçıştı.

Tokat'taki deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı Tokat’ta merkez üssü Sulusaray ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.6, 4.0 ve 4.4 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Deprem anında yaşananlar ise kameralara böyle yansıdı. Tokat’ın yanı sıra Çorum, Ordu, Samsun, Amasya, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Nevşehir’de de hissedilen depremde vatandaşlar kapalı alanlardan panik ve korku içerisinde sokaklara çıktı. 1 kişinin etkilendiği depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) saha çalışmaları sonrasında yapılan açıklamada Tokat’ta 2 konut, 5 ahır ve 2 minarenin, Yozgat’ta ise 2 katlı bir binanın yıkıldığı, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana geldiği belirtildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Şu an Sulusaray ilçesine gidiyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz bölgede gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin kent merkezinde de çok şiddetli hissedildiğini bildirdi.

‘BAZI EVLER VE MİNARE YIKILDI’ İHBARLARI YAPILDI

Depremin Merkez üssü Sulusaray ilçesine bağlı buğdaylı köyünde bazı evlerin, Ağmusa köyünde de iki caminin minaresinin yıkıldığı yönünde ihbarlar geldi. Ayrıca 5 ahırın da yıkıldığı belirtildi.

Depremin şiddetle hissedildiği Yozgat’ta da 2 katlı binanın yıkıldığı bilgisi paylaşıldı. AFAD ve yerel ekipler, bölgelerde saha çalışmalarını sürdürüyor.

YERLİKAYA: SAHA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

AFAD: HASARLI YAPILARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin" uyarısı yapıldı.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

AFAD tarafından yapılan uyarının hemen ardından yapılan bir başka açıklamada ise AFAD Başkanı Oktay Memiş'in bölgeye gideceği duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de meydana gelen deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir. Tokat ilimize; Sivas, Erzurum, Samsun, Çorum, Amasya Yozgat ilimize; Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir, Kırıkkale illerimizdeki AFAD ekipleri sevk edilmiştir. AFAD Başkanımız Okay Memiş, AFAD Müdahale Hizmetleri Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Daire Başkanı deprem bölgesine intikal etmektedir. Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

VALİ HATİPOĞLU: ÇEVRE İLLERDEN EKİPLER SEVK EDİLİYOR

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, dün gece meydana gelen depremler nedeniyle Sulu saray ilçesinde incelemelerde bulundukları sırada 5.6 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini belirterek, “Zaten geçmiş olsun ziyaretleri nedeniyle bölgedeydik. İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla civardaki illerden ekipler sevk edildi. Şu anda jandarma bölgede saha taramalarını sürdürüyor. En önemlisi can kaybı olmaması, onun dışındaki tüm olumsuzluklar devletimiz tarafından yerine getirilir. Genelde ahşap ve kerpiç binalarda yıkıntı var. Vatandaşlar kesinlikle hasarlı binalara girmesin.” Uyarısını yaptı.

Depremin merkez üssü Sulusaray İlçe Belediye Başkanı Davut Kılıç ise “Eski tip binalarımızda ve ahşap binalarımızda yıkılma var. Buğdaylı ve Ballıkaya köyleri ile ilçe merkezimizde bazı binalarda yıkılma ve çatlaklar oluştu. Can kay ve ciddi yaralanma yok. Vatandaşlarım özellikle hasarlı binalara kesinlikle girmesinler. Yetkililerin açıklamalarını takip etsinler. Valimiz ve AFAD ekiplerimizle birlikte saha çalışmalarını sürdürüyoruz.” dedi.

DEPREM ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Çorum, Ordu, Samsun, Amasya, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Nevşehir'de de hissedildi. Deprem anı Kırşehir'de elektrik malzemeleri satışı yapan dükkanın güvenlik kameralarına yansıdı.

İş yeri sahibi Zafer Alkan, panik yaşadıklarını ifade ederek, "İş yerinde müşterilerimize avizeleri gösteriyordum. O sırada avizelerin hareketlendiğini ve sallandığını hissettik. Deprem olduğunu anladık ve hemen kapıya çıktık. Diğer esnaf arkadaşlarda dışarıda deprem oldu diye bağrışıyorlardı. Vatandaşlar da binalarından dışarı çıkmışlar. Epey korktuk" dedi.

Sivas’ta 4 Eylül Sanayi Sitesinde çalışma sırasında 1 kişinin depreme yakalanma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem ile iş yerindekilerin dışarıya kaçtıkları görüldü.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle ekiplerimiz saha taramasına başlamış, şu ana kadar her hangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır" ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA: YEŞİLYURT İLÇESİNDE 1 KİŞİ DEPREMDEN ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun."

AFAD: 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE 231 İHBAR GELMİŞTİR

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) depreme ilişkin saha çalışmalarının ardından yapılan açıklamada 112 Acil Çağrı Merkezine 231 ihbar yapıldığı belirtildi. AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır. TOKAT ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter, Jandarma’dan ise 1 İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmiştir” denildi.

TOKAT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından il geneline okullar bir gün tatil edildi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için misafirhaneler ve spor salonları açıldı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Yaşadığımız depremin ardından eğitim kurumlarına bir gün ara verilmesine karar verdik. Ayrıca evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için, misafirhane, yurt ve spor salonları hazırlandı. Kendilerini buralarda misafir edeceğiz. Devlet olarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları noktasında yanlarındayız" dedi.

KAYSERİ'DE BİR EVDE HASAR MEYDANA GELDİ

Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Kayseri'de şiddetli hissedildi. Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi'nde Ferdi Yakupoğlu'na (47) ait evde hasar meydana geldi. Tokat merkezli depremde evinin hasar gördüğünü anlatan Yakupoğlu, "Bugünkü depremde evim bayağı bir hasar görmüş. Dükkanımı kapatarak geldim buraya. Yani, evim şu an oturulacak bir halde değil. 5 tane çocuğum var. Şu an risk altındayız. Bildirim yerlerini, AFAD'ı aradık. Salonumda, oturma odalarımda, mutfakta, girişlerimde komple şu an çatlaklar oluştu. O yüzden de AFAD'dan bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Şu an risk altındayız. 5 tane çocuğumla, eşimle ne yapacağımızı şaşırdık. Evimin halini gelip, görsünler. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım. Deprem sırasında eşim ve çocuklarım evdeydi. Ben marketteydim. Eşim bana telefon açarak dışarı çıktıklarını söyledi. Evim şu an bu halde" diye konuştu.

ÖZHASEKİ: UHTE EKİPLERİMİZ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerimiz, AFAD koordinasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bakan Yardımcımız Refik Tuzcuoğlu ve Yapı İşleri Genel Müdürümüz Banu Aslan koordinasyonunda; depremin hissedildiği tüm illerimizde hasar tespitini gerçekleştirmek amacıyla Ankara, Samsun, Ordu, Sinop ve Giresun İl Müdürlüklerimizden Ulusal Hasar Tespit Ekiplerimizi (UHTE) depremden etkilenen illerimize görevlendirdik. İlgili birimlerimizin ve ekiplerimizin sahadaki çalışmalarını anbean yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, özellikle hasarlı binalara girilmemesini istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

3 İLÇE 30 KÖYDE 191 KONUTTA, 84 AHIRDA VE 7 CAMİDE HASAR VAR

Tokat’ta merkez üssü Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ilçe merkezinde çok sayıda vatandaş geceyi sokakta geçiriyor. AFAD ekipleri, sokakta bekleyen vatandaşlar içen çadırlar kurdu. Tokat Belediyesi görevlileri de vatandaşlar için sıcak yemek ikramında bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Sulusaray'a gelerek deprem bölgesindeki son duruma ilişkin ekiplerden bilgi aldı. İlçede kaymakamlık bünyesindeki afet koordinasyon merkezi kuruldu. Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir ve Yücel Bulut da bölgede incelemelerde bulundu.

KARALOĞLU: 4 ÜZERİNDE SULUSARAY MERKEZLİ 5 DEPREM OLDU

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu basın mensuplarına yaptığı açıklama esnasında ise artçı deprem yaşandı. Karaloğlu açıklamasında, "Dün saat 01.06'da 4.7 ile Tokat Sulusaray Merkezli deprem faaliyeti başlamıştı. Sonra 02.36'da 4.1 akşam üzeri 18.11'de 5.6, 21.43'de 4, 22.31 4.4 olmak üzere 4 üzerinde Sulusaray merkezli 5 deprem meydana geldi ve 41'de artçı oldu. Ben hem Tokat'ta hem Yozgat'ta etkilenen bütün vatandaşlarımıza, şehirlerimize, ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun, muhafaza etsin diye de dua ediyoruz. En büyük tesellimiz şu ana kadar herhangi bir yaralımız, herhangi bir can kaybımız yok. Arkadaşlarımız, ekiplerimiz şu anda sahada. Köylerin tamamı tarandı. Tokat'ta 3 ilçe, Yozgat tarafında Kadişehri, Çekerek ve Aydıncık olmak üzere 3 ilçede etkilenen bütün köylerimiz şu anda taranmış durumda ve şu ana kadar Tokat'ta 112 Acil Çağrı Merkezine 576 vatandaşımızın ihbarı var. Yozgat ilimizde de 250 deprem kaynaklı vatandaşımızın ihbarı var ve bütün ihbarlara da arkadaşlarımız cevap verdiler, İncelemelerini tamamladılar. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ön incelemeler sonunda Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve 1 fırında hasarlar var. Bunlar yıkık değil hasarlar var. Yarın, gün ışımasıyla beraber hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Ekipler dolaştıktan sonra hasarların oranları ortaya çıkacak. Az hasar, orta hasar veya ağır hasar durumlarını tespit etmiş olacağız. Yozgat ilimizde ise bir ilçede 7 köy, 94 konutta 4 camide ve 3 ahırda şu anda ön hasar tespitlerimiz var. Yozgat ilimizde de yine Sayın Valimiz ekiplerini de hazır hale getirdi. İnşallah yarın gün ışımasıyla beraber orada da kesin hasar tespit çalışmalarına başlayacağız" dedi.

EVİNDE HASAR OLAN HİÇBİR VATANDAŞIMIZ EVİNİ KULLANMASIN

Vatandaşlara çağrıda bulunan Karaloğlu, "Evinde hasar olan, çatlağı olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın lütfen. Biz onları alıp misafir etmeye hazırız. Sayın Valimiz şu anda yurtları hazır hale getirdi. Vatandaşımıza çağrılar yapıldı. Şu ana kadar 30 vatandaşımız Tokat'ta yurtlarda kalmak üzere müracaatta bulundu. Onları biz misafir edeceğiz. Ama daha fazla talep olursa onları karşılayacak imkanımızın da olduğunu ifade etmek isteriz. Yine vatandaşlarımızın beslenme konusunda 5 bin adet kumanya hazır, şu anda dağıtılıyor. Yine 3 ilçemizde Tokat'ta sıcak yemek çıkarmak üzere aş evleri oluşturuluyor. İnşallah vatandaşımıza sıcak yemek desteğimiz olacak. Değerli arkadaşlar şu anda bölgede, ulaşımda altyapıda, elektrikte ve haberleşmede herhangi bir sorunumuz yok. Yollarımız açık. Enerjisi olmayan köyümüz yok. Haberleşme imkanı olmayan yerleşim yerimiz de yok. Tedbir olarak Tokat ilimizde bugün itibariyle bir gün eğitime ara verdik. Yozgat ilimizde ise Kadışehir, Çekerek ve Aydıncık ilçelerimizde yine eğitime 1 gün ara vermiş olduk. Bunlar tedbir noktasında vatandaşımızı koruma noktasındaki aldığımız tedbirler. Bölgeye AFAD çevre illerden Türkiye'nin farklı bölgelerinden Diyarbakır'dan Van'dan bile ulaşan ekipler var şu anda. Arama kurtarma ekipleri şu anda hem Yozgat'a hem Tokat'a ulaşmış durumda ama Tokat'ta, Tokat Belediyesi, çevre belediyeler, il özel idaremiz, Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın ekipleri de şu anda bölgeye ulaştı. Şu anda bölgede 750 personelimiz vatandaşımıza yardımcı olmak üzere hazır vaziyet bekliyor. Yine 150 araç bölgeye ulaşmış durumda" diye konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI SIRASINDE DEPREM

Karaloğlu’nun konuşmasında artçı deprem meydana geldi. Karaloğlu, "Sizin aracılığınızla vatandaşımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sosyal medyaya baktığınızda maalesef yine dezenformasyonlar var. İşte şu kadar saat sonra şöyle olacak. Bizim vatandaşımıza çağrımız, AFAD tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemelerini arzu ediyoruz. Biz zaten vatandaşlarımızı çok hızlı bir şekilde, çok seri bir şekilde AFAD üzerinden bilgilendiriyoruz. Yapmamız gereken uyarılar varsa da bunları da yapıyoruz vatandaşımızın bir tereddütü olmasın. Allah'ım evet şu anda da bir artçı. Artçı sarsıntı. Canlı olarak hep birlikte yaşamış olduk. Rabbim korusun. Ülkemizi korusun, insanımızı korusun. Hepimize geçmiş olsun. Sayın Bakanımızla, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'yla telefonda konuştuk. Bize talimatları oldu. Yarın hızlı bir şekilde bölgedeki hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra ihtiyaç neyse onu inşallah bölgedeki ihtiyaçları hem vatandaşımızın hem kurumların ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız" dedi. (DHA)

YOZGAT’TA 200’DEN FAZLA YAPIDA HASAR TESPİT EDİLDİ

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı şokların yıkıma yol açtığı illerden biri de Yozgat oldu. Depremin merkez üssüne yakın olan köylerde vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halıköy ve Yelten köylerinde deprem nedeniyle 200’den fazla ev ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde yaktıkları ateşin çevresinde toplanarak geçirirken, jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların evlerine girmemeleri konusunda uyarı yaptı.

‘ÖNCE GÜRÜLTÜ DUYDUK, ARDINDAN SALLANDIK’

Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladık. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi.

‘TAVANLAR KIRILDI’

Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı, çok şiddetliydi. Tavanlar kırıldı, sonra düşmeye başladı." Diyerek deprem anında yaşadığı endişeyi dile getirdi.

YOZGAT’IN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Sarsıntının şiddetini en çok hisseden Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde, valilik kararıyla eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

VALİ ÖZKAN: ÇOK ŞÜKÜR YARALI VE VEFAT EDEN YOK

Kadışehri ilçesine bağlı köylerde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, depremin hasara neden olduğunu belirterek, “Çok şükür yaralımız yok. Vefat eden insanımız yok. Herkese geçmiş olsun. Devletin tüm imkanlarıyla sahadayız ve depremin etkileri tespit ediliyor” dedi. (DHA)

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)-