Geri Dön
Gündem Sınıfta temizlik malzemeleri karıştırılınca gaz açığa çıktı; 16 öğrenci hastanelik oldu

Sınıfta temizlik malzemeleri karıştırılınca gaz açığa çıktı; 16 öğrenci hastanelik oldu

Diyarbakır'da, sınıflarına temizlik malzemesi getirip karıştıran öğrencilerden 16'sı çıkan gazdan etkilenince hastaneye kaldırıldı.

Sınıfta temizlik malzemeleri karıştırılınca gaz açığa çıktı; 16 öğrenci hastanelik oldu

Olay, sabah saatlerinde Sur ilçesindeki Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlk ve Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre; öğrenciler sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini birbirine karıştırdı. Bu sırada açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi.

Öğrenciler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. 16 öğrencinin durumunun iyi olduğu belirtilirken, olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

TEMİZLİK MALZEMELERİNİ BİRBİRLERİNE DE SIKMIŞLAR

Diyarbakır'da, sınıflarına temizlik malzemesi getirip karıştıran öğrencilerin çıkan gazdan etkilenmesi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, öğrencilerin getirdikleri temizlik malzemelerini duvarlara ve birbirlerine sıktıkları belirtilerek, “İlimiz Sur ilçesindeki Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencileri, 28.03.2024 Perşembe günü (Bugün) 4’üncü ders saatinde okul idaresinden izinsiz ve habersiz olarak okula temizlik malzemesi getirerek teneffüste sınıfı temizlemeye çalışmışlardır.

Nöbetçi öğretmen olaya tanık olduğunda temizlik malzemelerini toplatmış, okul idaresine gerekli bilgilendirmede bulunmuştur. Öğrencilerimiz yapılan sözde temizlik sırasında duvarlara ve birbirlerine deterjan sıktığından boğaz ağrısı, öksürük, karın ağrısı, mide bulantısı gibi zehirlenme belirtileri göstermeye başlayınca okula ambulans çağrılmış, öğrencilerimiz hastanelere sevk edilmişlerdir. Hastanelerde ayakta yapılan tedavilerinin ardından öğrencilerimiz velileri kontrolünde taburcu edilmektedir. Ayrıca hiçbir öğrencilerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır” denildi.