Geri Dön
Gündem İstanbul Havalimanı'nda hacı adayları için uğurlama töreni

İstanbul Havalimanı'nda hacı adayları için uğurlama töreni

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda kutsal topraklara giden 196 hacı adayı İstanbul Havalimanı'nda dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İstanbul Havalimanı'ndan Kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı adayı kafilesi yola çıktı. Hacı adayları için İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Remzi Bircan da katıldı. Hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adayları aileleriyle vedalaşırken duygusal anlar yaşandı. Kutsal topraklara giden Gülşah Çetinkaya, "Bu anı yaşamak için 8 sene bekledim. Uçuyorum sanki. Allah razı olsun diyanetten. Orada her şeyi merak ediyorum" dedi. Rabia Turhan ise, " Biz hac kurasına eşim ile beraber yazıldık ama eşimi kaybettim. Biraz buruk gidiyorum. 13 yıl üzerine çıktı ama yine de mutluyum" diyerek duygularını dile getirdi.

'RABBİM YOLCUĞUNUZU MÜBAREK EYLESİN'

Hacı adayları uğurlama törenine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "Allah'ın misafirleri, Rabbim çıkmış olduğunuz bu yolculuğu mübarek eylesin. Rabbim her biriniz yapmış olduğunuz, yapacağı mübarek ibadetleri kabul eylesin. Bu son derece müstesna bir yolculuk. İstanbul'dan İzmir'e, İstanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan Mersin'e ve ülkemizin değişik illerinden yapılan bir yolculuk değildir. Bu ömrümüzün yolculuğudur, hayatımızın yolculuğudur. Ömrün, ibadete olan hac yolculuğudur. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yurt dışına yapmış olduğu en büyük organizasyondan bahsediyorum. 85 bin hacı adayının bir gecede otellerinden alınıp Arafat'a çıkarılması, bir gecede otellerinden alınıp Mina'ya, Mina'dan şeytan taşlamaya götürülmesi gerçekten zordur. Rabbim yolculuğunuzu mübarek eylesin" dedi.