Geri Dön
Gündem 80 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zabıt katibinin duruşması cuma günü devam edecek

80 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zabıt katibinin duruşması cuma günü devam edecek

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman Demirel'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme savunmaları alınmayan diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya Cuma günü sabah saatlerinde devam edilmesine karar verdi.

80 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zabıt katibinin duruşması cuma günü devam edecek

İstanbul Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Süleyman Demirel ve Abbas Kırımızı tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. 12 tutuksuz sanık ve çok sayıda şikayetçi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkemede sanıklardan Süleyman Demirel’in kardeşi Dilek Demirel’de savunma yaptı. Savunmasında abisi Süleyman’ın banka hesaplarına bloke konulunca kendi banka hesabını kullandığını, şikayetçilerden ve sanıklardan kimseyi tanımadığını anlatarak suçsuz olduğunu belirtti. Savunma yapan diğer tutuksuz sanıklarda suçsuz olduklarını söyledi.

“YURT DIŞINDAN PARA TRANSFERİ YAPARAK BUNDAN KAR PAYI VERDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Şikayetçi Rukiye Kumral, “Süleyman’ı arkadaşım Büşra Çatak aracılığıyla tanıdım. Büşra’da Süleyman’la okuldan arkadaş olduğunu, yurt dışından para transferi yaparak bundan kar payı verdiğini söyledi. Bende sonrasında aracımı satmıştım. Bende 2022 Kasım ayında Süleyman’a parça parça 750 bin lira para verdim. Sonrasında Süleyman bir gün beni aradı ve tehdit edildiğini paraya ihtiyacı olduğunu ve kredi çekmemi istedi. Bende kredi çekerek para gönderdim. Toplam zararım 800 bin lira civarındadır. Zararımın giderilmesini istiyorum" dedi.

DURUŞMAYA CUMA GÜNÜ DEVAM EDİLECEK

Mahkeme, savunması alınmayan diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya Cuma günü sabah saat 10.00’da devam edilmesine karar verdi.