Geri Dön
Ekonomi Türk Telekom Ventures’ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar oldu

Türk Telekom Ventures’ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar oldu

Türk Telekom’un 2018 yılında kurduğu Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures’ın bugüne kadar yatırım yaptığı girişimlerin değeri 190 milyon doları buldu. Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişimcilik Türk Telekom’un ruhunda var. Türkiye’yi yenilikçi teknolojilerle buluşturmakla kalmıyor, bir telekomünikasyon şirketi olmanın ötesine geçiyoruz. Yerli fikirleri destekleyerek ekonomik ve teknolojik ilerlemeye katkı sunuyor, girişimlerimizin dünyaya açılmasına öncülük ederek ülkemize katma değer sağlıyoruz” dedi.

Türk Telekom Ventures’ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar oldu

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’u 2013 yılında hayata geçiren TÜRK Telekom, PİLOT ile bugüne kadar 111 girişime 32 milyon TL nakit desteği sundu. Şirket, bu girişimlerin dünyaya açılarak 35 milyon doları aşan yatırım almasını sağladı. 2018 yılında Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures’ı kuran Türk Telekom’un, 2018’den bu yana yatırım yaptığı 21 girişimin toplam portföy değeri ise 190 milyon dolara ulaştı. Şirket, ABD Silikon Vadisi’nde yer alan ofisiyle yerli girişimlerin dünyaya açılmasına olanak sunuyor. PİLOT ise girişimcilerin Stanford Üniversitesi’nde özel tasarlanan bir programda eğitim almasını sağladı.

TEKNOLOJİ İHRAÇ EDEN TÜRKİYE VİZYONUNA KATKI SUNUYORUZ

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişimcilik, kurum kültürümüzün en önemli değerlerinin başında geliyor. Türkiye’nin iletişim tarihinde kilometre taşlarını döşemiş bir şirket olarak ekonomik ve teknolojik ilerlemenin anahtarının girişimcilik olduğunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT ile 2013’ten bu yana 111 girişime 32 milyon TL’lik nakit desteğinin yanı sıra Türk Telekom’un paha biçilemez teknoloji birikiminin aktarımını sağladık. Girişimcilik ekosistemine biotech alanından eğitime, yapay zekâdan görüntü işleme ve büyük veri çözümlerine kadar pek çok alanda destek veriyoruz. Türk Telekom Ventures ile 2018’den bu yana geleceği şekillendirecek teknolojiler alanında yenilikçi fikir sunan girişimlere yatırım yapıyoruz. Türk Telekom Ventures ile bugüne kadar yatırım yaptığımız girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolara ulaştı. Ülkemizin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna, yerli girişimlerimizi dünyaya açılmasında köprü rolü üstlenerek öncülük ediyoruz. Yerli ekosistemi destekleyerek yenilikçi fikirleri yarınlara taşımaya kararlıyız” diye konuştu.