Geri Dön
EkonomiTurizm teknolojilerinde yeni ürün

Turizm teknolojilerinde yeni ürün

Antalya Teknokent'teki firmalardan Kod Yazılım A.Ş., global bir marka olma hedefiyle oteller, seyahat acentaları gibi turizm firmalarının uçtan uca tüm işlemlerini dijital ortamda yönetebileceği Veboni ERP'yi geliştirdi. 500'den fazla beş yıldızlı otel, günde 500 bini aşan turist gecelemesi ve milyarlarca dolarlık turizm operasyonu bu sistem üzerinden yönetilebilecek.

Antalya Teknokent'te faaliyet gösteren Kod Yazılım A.Ş. firmasının yeni ürünü Veboni ERP'nin tanıtımı Lara'daki bir otelde yapıldı. Turizm teknolojilerinin yeni ürününün tanıtım törenine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) eski Başkanı Akın Akıncı ve turizm sektöründen yoğun katılım oldu.

10 OTELDEN 9'UNDA YERLİ TEKNOLOJİ

Bu markanın doğduğu Antalya Teknokent'in turizm teknolojilerinde Türkiye'de lider olduğunu belirten Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, “Hatta hayal edelim Antalya Teknokent'i bir süreliğine kapatalım, şirketlerle beraber ortadan kaybolalım, şu an Türkiye'deki otellerin yazılımlarının tamamının neredeyse yüzde 90'ını ithal etmek zorunda kalacağımız bir gerçek. Yani bugün 10 otelden 9'una gittiğimizde Antalya Teknokent firmalarının ürünlerini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de ERP Veboni. O günden bugüne Türkiye'nin en büyük turizm teknolojileri yazılımları Antalya Teknokent'te" dedi.

Turizm teknolojilerinde yeni ürün

TEKNOLOJİ VE BİLİM ŞEHRİ HEDEFİ

Antalya'nın önümüzdeki 20 yılda bir teknoloji ve bilişim şehri olmak zorunda olduğuna işaret eden Yavuz, “Turizmi de kalkındırırken turizm teknolojisini de hep birlikte sizlerin desteğiyle yürüteceğiz. Antalya'ya bir destinasyon, bir bilişim merkezi olarak da bakmanızı istirham ediyorum. Stanford Üniversitesi'ne Silikon Vadisi'ne gittiğimizde hep konuştuğumuz bir şey var, bir teknoloji vadisi projesini yürütmek için yola çıktığımızda ve bizim kanatlarımızdan birisi turizm teknolojileriydi her zaman. Bu anlamda biz çok iyiyiz ama sayımız az. Şu an Antalya Teknokent'te 24 turizm teknolojisi firması var, artırmamız gerekiyor" diye konuştu.

GLOBAL MARKA OLMA HEDEFİ

Kod Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdal ise global bir marka olma hedefiyle ERP Veboni'yi ortaya çıkardıklarını belirterek, “Yeniliği kodluyoruz diyerek çıktığımız bu yolculukta ERP Veboni'yle beraber bugün turizm teknolojilerini yeniden tasarladığımızı söylüyoruz. Pandemi dijitalleşmeyi hızlandırdı. Bu süreçte uzaktan çalışma, mobilite ve platform bağımsızlığı iş yapış şekilleri hayatımıza girdi. Dijitalleşmenin merkezinde yazılım olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaç ve dönüşümün bir gereği olarak biz de Veboni ERP'yi geliştirdik. Üstelik bu kez sadece yerel değil global bir marka olma hedefimiz de var" ifadelerini kullandı.

40'TAN FAZLA MODÜLDEN OLUŞUYOR

Veboni ERP'nin 40'tan fazla modül ile konaklama sektöründe uçtan uca bütün çözümleri sunan bir ürün olduğunu anlatan Ahmet Erdal, şöyle devam etti:

"Bu platform bağımsız, istenilen her ortamdan kullanılabilen, size herhangi bir lisans, server, güvenlik maliyeti getirmeyen bir ürün. Modüler yapısı sayesinde farklı firmalarla çalışmak yerine tek bir ürünle bütün süreçlerinizi takip edebileceğiniz bir yazılım platformunu sizlere sunuyoruz. Sektörde fark yaratacağını düşündüğümüz yeniliklerden üç örnek paylaşmak istiyorum. Birincisi esneklik. Ve bunu sadece bir paket programı olarak düşünmeyin. Birçok ihtiyaç ve talebimizi bir süreç yönetim modülümüz sayesinde yapabileceksiniz, iş akışlarınızı ihtiyacınıza göre şekillendirebilir, yeni formlar tasarlayabilir, kısacası dijitalleşmemiş tüm evraklarınızı sistemine taşıyıp yönetilebilir hale gelebilirsiniz."

Turizm teknolojilerinde yeni ürün

500'DEN FAZLA OTEL, 500 BİN GECELEME

İkinci örneğin paydaşlarla kurulacak iletişim köprüsü olduğunu anlatan Erdal, şunları kaydetti:

“Tedarikçiler ve operatörler ile yürüttüğümüz süreçler, mail ve whatsapp gibi iletişim kanalları üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu süreçleri hızlandırmak için tedarikçi portalı ile acente ve operatör portalı geliştirdik. Üçüncü yenilikse IoT alanında. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde tesiste bulunan her türlü donanım ile Veboni arasında program içinde yazılıma müdahale etmeden entegrasyonları tek bir noktadan yönetebiliyorsunuz. Hizmet verdiğimiz 500'den fazla beş yıldızlı grup zincir otel, onlarca acente ve operatör, günlük 500 bin misafir gecelemesi, 150 bin turizm çalışanının bordrosu ve milyarlarca dolar turizm operasyonunun bütün süreçlerinin Veboni üzerinden geçecek olmasının haklı gururunu yaşıyoruz." (DHA)