Geri Dön
DünyaYulia Navalnaya: Guterres bir katille sıkışıp kaldı

Yulia Navalnaya: Guterres bir katille sıkışıp kaldı

Rusya'da 16 Şubat'ta hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, BM Genel Sekreteri Guterres'in BRICS Zirvesi'ne katılmasına tepki göstererek, “Savaşın üçüncü yarışı ve BM Genel Sekreteri bir katille el sıkışıyor” dedi.

Yulia Navalnaya: Guterres bir katille sıkışıp kaldı

Rusya'da 16 Şubat'ta Kuzey Kutup Dairesi'ndeki Kharp kasabasındaki cezaevinde hayatını kaybeden Rus aktivist Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Zirvesi' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile katılarak katılarak tepki gösterdi. Yuliya Navalnaya açıklamasında, “Savaşın üçüncü yılı ve BM Genel Sekreteri bir katille el sıkışıyor” ifadesini kullandı.

Yulia Navalnaya: Guterres bir katille sıkışıp kaldı

Navalnaya, eşinin ölümünün ardından sosyal medya hesabından bir video mesajı yayınlayarak, eşini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in öldürdüğünü ifade etti. Video mesajında, “Putin'in bunu neden yaptığı belirtiliyor. Bunu yakında anlatacağız. Boyut onların isimleriniz ve yüzlerini gösteriyoruz” dedi.