Geri Dön
Dünya Su kanalına düşen iki dağ aslanı, yardım halatına tutunarak kurtuldu

Su kanalına düşen iki dağ aslanı, yardım halatına tutunarak kurtuldu

ABD’nin Colorado eyaletinde barajın boşaltma kanalına düşen iki dağ aslanlarından bir tanesi, sarkıtılan yardım halatının ucuna bağlanmış boruya tutunarak çıkartıldı. O anları kaydeden yetkililer, dağ aslanları fark edilmeseydi kanala bırakılacak suda boğulabileceğini belirtti.

Colorado vahşi yaşamı koruma ekipleri, 19 Nisan’da meydana gelen olayda eyaletteki barajdan boşaltma kanalına su salınmak üzereyken iki dağ aslanının kanalda görüldüğünü ve kendilerine haber verildiğini aktardı. Olay yerine gelen ekipler, dağ aslanlarının kendi başlarına çıkamadığını tespit ederek bir kurtarma planı hazırladı. Dağ aslanlarından bir tanesi aşağıya salınan halata tutundu ve yukarı çekildi. Kanaldan kurutulan ilk dağ aslanı hızlıca ormana kaçtı.

İkinci dağ aslanı için halata bir boru bağlayan ekipler, boruya tutunmayı başaran dağ aslanını güvenli alana çekti. Açıklamada “Herkes geri çekilince genç aslan, kardeşiyle aynı yöne doğru koşmaya başladı. Barajdaki suyun serbest bırakılmasını geciktirdikleri ve bize onları kurtarma şansı verdikleri için baraj yetkililerine teşekkür ediyoruz” denildi.