Geri Dön
Dünya İsrail'den, Kolombiya’nın iki ülke arasındaki ilişkilerini kesme kararına tepki

İsrail'den, Kolombiya’nın iki ülke arasındaki ilişkilerini kesme kararına tepki

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, dün İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Başkan Petro’ya tepki göstererek, “Kolombiya Devlet Başkanı Hamas katillerini ve tecavüzcülerini ödüllendireceğine söz vermişti ve bugün sözünü tuttu” dedi.

İsrail'den, Kolombiya’nın iki ülke arasındaki ilişkilerini kesme kararına tepki

Kolombiya Devlet Başkanı Petro, Gazze'de devam eden saldırıları nedeniyle bugünden itibaren İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceğini duyurdu. Başkent Bogota'da düzenlenen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlamalarına katılan Petro, tarihi Bolivar Meydanı'nda halka seslendi. Petro, “ Soykırımcı bir lider ve hükümet olmasından dolayı ilişkilerimizi kesiyoruz. Bugün meydanlara inen tüm insanlık bizimle aynı fikirde: Soykırım çağına geri dönemeyiz. İnsanlığın gözleri önünde bütün bir halkın yok edilmesine seyirci kalamayız, Filistin ölürse insanlık da ölür” dedi.

 

“GUSTAVO PETRO, HAMAS’I ÖDÜLLENDİRDİ”

 

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun açıklaması sonrasında tepki göstererek, “Kolombiya Devlet Başkanı Hamas katillerini ve tecavüzcülerini ödüllendireceğine söz vermişti ve bugün sözünü tuttu. Tarih Gustavo Petro'yu hatırlayacak. Bebekleri yakan, çocukları öldüren, kadınlara tecavüz eden ve masum sivilleri kaçıran insanlığın bildiği en aşağılık canavarların yanında yer almaya karar verdi. İsrail ve Kolombiya arasındaki ilişkiler her zaman sıcak olmuştur ve hiçbir nefret dolu, anti-Semitik başkan bunu değiştiremez. İsrail Devleti vatandaşlarını korkusuzca ve yılmadan korumaya devam edecektir” dedi.

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Petro’ya teşekkür ederek, “İsrail ile diplomatik ilişkileri tamamen kestiği için sevgili dostum Gustavo Petro'ya teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.