Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yalova’da emniyet ve jandarmaya 32 yeni araç tahsis edildi

Yalova’da emniyet ve jandarmaya 32 yeni araç tahsis edildi

ABONE OL
DHA

Zehra BAYKAL/YALOVA, (DHA)-YALOVA’da, İl Jandarma Komutanlığı'na 14, İl Emniyet Müdürlüğü'ne 18 yeni araç tahsis edildi. 32 araç düzenlenen törenle hizmete alındı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na yeni araç teslimi için, Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesinde düzenlenen törene, Yalova Valisi Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ile hayırsever iş insanları katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından dua okunarak, kurban kesildi. Emniyet ve jandarma personelleri tahsis edilen araçlarla konvoy oluşturarak görev yerlerine gitti. Törende konuşan Vali Hülya Kaya, 32 aracın 20’sinin trafik hizmetlerine ayrıldığını, araç alımlarının bir bölümünün genel bütçeden, bir bölümünün ise hayırsever iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

'2024 YILINDA KİŞİLERE KARŞI İŞLENEN EN ÖNEMLİ 10 SUÇTA YÜZDE 7'LİK AZALMA OLDU'

Yalova'da 2024 yılında suç oranlarında azalma olduğunu dikkat çeken Kaya, “Kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta yüzde 7’lik, mal varlığına karşı işlenen 7 önemli suçta ise yüzde 39’luk bir azalma kaydedilmiştir. Özellikle evden hırsızlık yüzde 59, otodan hırsızlık yüzde 68 ve iş yerinden hırsızlık yüzde 48 oranında düşmüştür. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise bin747 kişi yakalanmış, bunların 113’ü tutuklanmış ve toplamda yaklaşık 41 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Aranan 2 bin 834 şahıstan 809’u tutuklanmış ve bu alandaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Bugün Emniyetimize ve Jandarmamıza teslim edeceğimiz araçlarla da inşallah gücümüze güç katacağımıza inanıyorum” dedi.

Yeni tahsis edilen araçlarla emniyet güçlerinin sahadaki görünümünün artacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik de “Araçlarımız özellikle asayiş ve trafik hizmetlerinde resmi olarak kullanılacağından, emniyet güçlerimizin sahadaki görünümü artacak, çalışmalarına hız kazandıracaktır. Teşkilatımızın moral ve motivasyonu yükselirken, halkımızın huzur ve güvenliğine de katkı sağlayacak” diye konuştu.

Modern teknolojilerle donatılmış araçların kolluk gücünü daha da arttıracağını belirten İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın da “Bu araçlar emniyet ve jandarma teşkilatına ülkemizin güvenliğini sağlama misyonunu yerine getirirken önemli bir güç kazandıracaktır. Görevimizi yerine getirirken bu araçlar hız kazandıracaktır” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA