Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TRABZON Başkan Genç: Büyük bir kültürün mirasçısıyız

TRABZON Başkan Genç: Büyük bir kültürün mirasçısıyız

ABONE OL
DHA

TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dualı Sultan Gömlekleri ile Geleneksel Türk Sanatları Sergisi’nin açılışına katıldı. Genç, “Trabzon bir kültür, tarih ve sanat şehri; bunlar bizim değerimizdir. Biz, köklü bir medeniyetin, büyük bir kültürün mirasçısıyız” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen Dualı Sultan Gömlekleri ile Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç’in katılımı ile açıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Proje Koordinatörü Dr. Mehmet Vanlıoğlu, Tezhip Sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Genç, “Değerlerimiz sanatsal bir değer olarak ortaya çıktı. Kıymetli eserlerin sahibi Dr. Mehmet Vanlıoğlu hocamıza, kıymetli eşi sanatçımız Ayşe Vanlıoğlu hocamıza, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen Başkanımızın çok kıymetli eşi sanatçımız Sevgi Şen hanımefendiye, mozaik sanatında eserleri hazırlayan Cemile Aral hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

'KÜLTÜRÜMÜZÜ ZENGİNLEŞTİRMEK GÖREVİMİZ'

Trabzon kültür, tarih ve sanat şehri olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu:

“Trabzon bir kültür, tarih ve sanat şehri. Bizim şehrimizin alametifarikası bu önemli özelliklerdir. Bunlar bizim değerimizdir, bu değerleri zenginleştirmeliyiz. Biz, büyük bir kültürün mirasçısıyız, köklü bir medeniyetiz. Dolayısıyla bu değerlerle birlikte tarihimizin getirdiği birikimi anlayabilmek önemli. Bizim inancımıza göre dua bir zırhtır. Cihan padişahlarımız savaşa giderken bütün donanıma sahip olmakla beraber duayı da bir zırh olarak almışlar ve dualı gömlekler serüveni böyle başlamıştır. Bunları çok kıymetli buluyorum. Medeniyetlerin, sanatın ve kültürün gelip geçtiği bu şehirde değerlerin yaşatılması çok değerli. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, kültür ve sanat alanında çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bu işe sadece bir eser gözüyle bakmamak lazım. Bu dualı gömleklerin 10 yıl incelemesi yapılmış. Çok kıymetli çalışma. Bu çalışmanın bugün Trabzon’da sergileniyor olması daha önceden de Japonya’dan Almanya’ya kadar sergilenmiş olması çok değerli.”

'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GELENEK'

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, serginin önemine ve geleneğe dikkat çekerek, “Padişahlarımız, ceddimiz, atamız, şehadeti benimsemiş ve birçoğu gönlünde yatan şehadet arzusuyla seferlere çıkıyordu. İslamda şehit olanların kefenlenmemesi olduğu gibi elbiseleriyle defnedilmesi kültürü vardır. O yüzden savaş meydanlarına giderken bu dualı gömleklerle defnedilmeleri geleneği oluşmuştu. Şimdi biz de bu geleneğin şahitleri oluyoruz. Tabii bunlar bizim kültürümüz. Kültürel faaliyetlerimiz, belediyemiz bünyesinde bundan sonra da devam edecek. Ben bu sergi için tüm hocalarımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

'TRABZON’DA İLK DEFA GERÇEKLEŞİYOR'

Proje Koordinatörü Mehmet Vanlıoğlu ise, “Bizleri mutlu ve bahtiyar ettiniz. İlk defa karma bir sergi yapıyoruz. İlk defa Trabzon'da yaptık. Çok güzel olacağını ve ziyaretçilerimizin çok güzel bir zaman geçireceğini tahmin ediyoruz. Bizleri davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e çok teşekkür ediyorum. Serginin gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum. Tüm davetlilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken, davetliler sergiyi gezdi.

HABER KAMERA: TRABZON,(DHA)-

© Copyright 2024

DHA