Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünya temizlik gününde 750 kilo atık toplandı

Dünya temizlik gününde 750 kilo atık toplandı

ABONE OL
DHA

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi ve Gençlik Merkezi tarafından, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında, Karaçay Mesire alanında farkındalık etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 1,5 saat süren etkinlikte toplanan 750 kilo cam, plastik, kağıt ve metal atıklar torbalara konularak, Geri Dönüşüm Merkezine götürüldü. Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Osmaniye’mize, bu dünyaya, geleceğimiz için hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Osmaniye Belediyesi ve Gençlik Merkezince “Atıksız Bir Dünya Mümkün” sloganıyla Karaçay Mesire Alanında düzenlenen çevre temizliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve anaokulu öğrencileri ile Kızılay ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Dündar, Çevre Etki Değerlendirme Şube Müdürü Yakup Koza, ortaokul ve anaokulu öğrencileri ve STK temsilcileri, Karaçay Mesire Alanı Çürüktaş mevkiinde, farkındalık oluşturmak ve örnek teşkil etmek amacıyla çevre temizliği yaptı. Toplanan yaklaşık 750 kilo atık, siyah torbalara konulup, araçlarla geri dönüşüm merkezine gönderildi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Osmaniye’nin temizliği elimizde, bunun için el ele vereceğiz" dedi.

Temizlik etkinliğine katılanlara teşekkür eden Bakan İbrahim Çenet, “Gerçekten bir Osmaniye var bir dünya var ve bu dünyaya, geleceğimiz için hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Osmaniye’mizin de mesire alanı olarak nefes aldığı bir Karaçay’ı var. Bu bölgeyi biz çok tercih ediyoruz, burada piknikler, yürüyüşler yapıyoruz. Burayla ilgili çok güzel projeler hazırlıyoruz. Bize emanet edilen bu dünyayı bizlerde gelecek nesillere temiz bırakmamız gerekiyor. O bilinç bu anlamda önemlidir. Tabi ağaç yaşken eğiliyor. Çocuklara biz bunu daha güzel aşılıyoruz. Çocuklarımız bu konuda bilinciler bilgililer. Araçlarında seyahat ederken, annelerini babalarını sakın pencereden çöp atmayın diye uyarıyorlar. Bugünde güzel bir etkinlik olmuş. Temiz bir dünya ellerimizde ve el ele veriyoruz” diye konuştu.

‘ATIK ATMAMAK ÜZERE BİR ANLAYIŞ GELİŞTİRMELİYİZ’

Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Dündar ise 20 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak farkındalık etkinlikleri düzenlendiğini söyledi. Dündar, “Belediyelerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik ve diğer bakanlıklarımızla birlikte çevremizi temiz tutmayla ilgili farkındalık oluşturmak ve daha önemlisi atık atmamak üzere bir anlayış geliştirmek için bir araya geldik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Temiz bir dünya için el ele diyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda, tüm katılımcılara, bayram kömbesi, meyve suyu gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA