Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Osmaniye’de ceviz hasadı başladı

Osmaniye’de ceviz hasadı başladı

ABONE OL
DHA

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğit Köyünde ceviz hasadına başlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, beraberinde Şube Müdürleri Mehmet Poyrazoğlu ve Hayri Uyduran ile birlikte Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğit Köyü’nde ceviz üreticisi Şaban Mizanoğlu’nun 20 dönümlük ceviz bahçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında ceviz hasadına katılan İl Müdürü Kolabaş, üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

CEVİZ ÜRETİCİSİ VERİMDEN VE KALİTEDEN MEMNUN

Ceviz üreticisi Şaban Mizanoğlu, 1200 metre rakımda bulunan 20 dönümlük arazisinde 250 ceviz ağacı bulunduğunu ve her ağaçtan ortalama 30 kilo ceviz elde ettiğini belirtti. Bu yılki hasadın oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Mazıoğlu, cevizlerin kalitesinden memnun olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Erdem Kolabaş ise ceviz üretiminin bölge için önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getirerek, Osmaniye’nin ceviz üretiminde büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

‘DESTEKLERLE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ’

Kolabaş, bölgede ceviz yetiştiriciliği yapan üreticilere desteklerinin devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Hasanbeyli ilçesi ve çevresi, iklimi ve verimli topraklarıyla ceviz yetiştiriciliğine oldukça elverişli bir bölge. Üreticilerimizin gayreti ve modern tarım tekniklerinin kullanılmasıyla her geçen yıl daha yüksek kalitede ceviz elde ediliyor. İl Müdürlüğü olarak bu tür faaliyetleri destekleyerek üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA