Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Seramik sanatçıları iklim değişikliğine dikkat çekti

Seramik sanatçıları iklim değişikliğine dikkat çekti

ABONE OL
DHA

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça İlçesinde, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde (UKKSA), seramik çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılan
sanatçılar iklim değişikliğine dikkat çekti.

Datça'nın kırsal Yaka Mahallesi'nde restore edilen eski bir okul binasında sanata ve sanatçılara hizmet veren Uluslararası Knidos Kültür Ve Sanat Akademisi, 16-26 Temmuz tarihleri arasında bu kez çeşitli üniversitelerden öğretim üyesi ve öğretim görevlileri ile serbest çalışan 15 seramik sanatçısına ev sahipliği yaptı. Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen seramik sanatçıları, birbirinden ilginç eserler ortaya koydu.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DÜNYAMIZI TEHDİT EDİYOR'
UKKSA'da, beş yıldır seramik çalıştaylarının koordinatörlüğünü yapan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Faruk Manici, bu yıl iklim değişikliği kaynaklı sorunlara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Manici, "Bu çalıştayın konusu iklim değişikliği oldu. İklim değişikliğine dikkat çekmek adına eserler ortaya kondu. İklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor, biz sanatçıların bir görevi de bu tehlikeye dikkat çekerek, topluma örnek olmaktır" dedi.
UKKSA'nın hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir mekan olduğunu ifade eden Manici, "UKKSA, hayalleri olan sanatçılara burada sanat yapma olanağı sağlıyor. Sanatçılar olarak birlikte sanat yapma fırsatı bulurken, aynı zamanda meslek dayanışması içinde bir ekip halinde ürettiğimiz eserlerimizi toplumla paylaşıyoruz" dedi.

'ÇOK GÜZEL BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ'
Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Emre Feyizoğlu ise, Datça'da çok güzel ve harika bir etkinlikte meslektaş ve dostlarla buluştuklarını belirterek, "Burada, muhteşem bir ortamda, zor şartları gerçekten sevgi ve iyi yüreklilikle olur hale getirmiş insanlar var. Çok güzel bir birliktelik örneği yaşanıyor" diye konuştu.

'RAKU TEKNİĞİ İLE YAPILAN ESERLER BEĞENİLDİ'
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim üyesi Ergün Arda da konuşmasında, UKKSA'daki etkinliklere ilk defa katıldığını belirtirken, "Buradaki muhteşem ortamı ilk defa görüyorum. Bu etkinliğe katılarak çok doğru bir karar verdiğimi gördüm. Çanakkale'den buraya bir seramik raku fırını getirdim. Alternatif artistik, seramik pişirimleri gerçekleştirdik. Çeşitli üniversitelerden ve bağımsız çalışan arkadaşlarla beraber şekillendirdiğimiz formları raku fırınında etkili bir biçimde ortaya koyduk. Buradaki çalışmalardan tüm sanatçı arkadaşlarımın memnun olduğunu görmek beni mutlu etti" diye konuştu.

SERAMİK SANATINA İLGİ ARTIYOR
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Safiye Başar, son yıllarda seramik çalıştaylarının sayılarında belirgin bir artışın gözlendiğine dikkat çekti. Başar, "Seramik, plastik sanatlar alanındaki disiplinlerden birini oluşturuyor. Son yıllarda seramik sanatına olan ilgi giderek artıyor. Dileğimiz koleksiyonerlerin seramiğe olan ilgisini artırmak" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA