Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yenişehir Belediyesi’nden bisikletli yaşama tam destek

Yenişehir Belediyesi’nden bisikletli yaşama tam destek

ABONE OL
DHA

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Yenişehir Belediyesi'nin desteğiyle Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında Yenişehir Belediyesi Remziye Günay Eryılmaz Bisiklet Eğitim Parkı’nda bir araya gelen bisikletliler, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutladı. Bisikletlilerle parkta buluşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sağlıklı hareketliliğe ve çevreci yaklaşımla yaptıkları çalışmalara dikkat çekti.

Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Fuat Morel Mahallesi’nde oluşturulan 5 bin metrekarelik Remziye Günay Eryılmaz Bisiklet Eğitim Parkı, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bisikletlilerin buluşma noktası oldu. Türkiye'nin yanı sıra İran, Irak ve Azerbaycan’dan gelen bisikletlilerin katılımıyla bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası’nda gerçekleşen 11. Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında Yenişehir’de bir araya gelen bisikletliler, pedallarını sağlıklı ve çevreci hareketlilik için çevirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de kente gelen bisikletlilerle buluştu.

Yenişehir’de sağlıklı hareketlilik için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Özyiğit, "Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Yenişehir’de bisikletli dostlarımızla birlikteyiz. İran, Irak ve Azerbaycan’dan gelen bisikletliler var. Bisiklet sporu dünyanın en güzel sporlarından biri. Son derece çevreci ve sağlıklı bir spor. Yenişehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri tüm çalışmalarımızda çevreci bir yaklaşımı benimsedik. Yönetim anlayışımızı oluşturduğumuz 6 temel ilkemizden biri de hareket ilkesiydi. Hareket sporu ve sanatı kapsayan bir ilkemiz. Yenişehir’de sağlıklı hareketlilik için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun ise "Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit, 11. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde de bizimle birlikte. Bisikletli yaşama ve festivalimize verdiği desteklerden dolayı mutluyuz. Mersin’e kazandırdığı Bisiklet Eğitim Parkı için de kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA