Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mersin’de‘3’üncü Yaşar Kemal Sanat Günleri’ gerçekleştirildi

Mersin’de‘3’üncü Yaşar Kemal Sanat Günleri’ gerçekleştirildi

ABONE OL
DHA

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, ‘3’üncü Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri’ paneli düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA), Yaşar Kemal Vakfı, Edebiyat Gönüllüleri ve Antik Sahaf Kitabevi iş birliğinde, ‘3. Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri’ paneli düzenledi. Yenişehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Mithat Delioğlu’nun üstlendiği panelde, Yazar Feridun Andaç ve Yazar Doç. Dr. Cihan Erdönmez konuşmacı olarak yer aldı. Şimdiye kadar kitapları pek çok dile çevrilen ve sinemaya uyarlanan usta yazar Yaşar Kemal’in ‘Hüyükteki Nar Ağacı’ kitabının ele alındığı panelde konuşmacılar; Yaşar Kemal’in anılarından, yaşantısından ve notlarından yola çıkarak, Yaşar Kemal’i ve eserin ana fikrini oluşturan tarımda makineleşme ile birlikte doğanın yavaş yavaş yok edilme sürecini anlattılar. Çok sayıda vatandaş ve lise öğrencisinin ilgi gösterdiği etkinlik, soru cevap bölümü ile tamamlandı.

‘KENTİMİZE DEĞER KATABİLMEK İÇİN PAYDAŞLARIMIZLA EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞIYORUZ’

Mezitli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve MEDEKA Kurulu Üyesi Mithat Delioğlu, Çukurova’yı destansı bir şekilde bütün dünya edebiyatına tanıtan ve eserleri neredeyse tüm dünya dillerine çevrilen Yaşar Kemal’i öğrencilere tanıtmak ve anlatmak için bu yola çıktıklarını ifade etti. Öğrencilerin Yaşar Kemal’in eserlerini okuduktan sonra kitap kapağı, deneme, kısa film ve çizgi roman gibi yollarla yorumlarını bu tarz çalışmalara döktüklerini söyleyen Delioğlu, “3. Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri etkinliğinin ilk ayağı bu paneldi. Şubat ayında tatil dönüşü öğrencilerimiz ‘Hüyükteki Nar Ağacı’ kitabını okuyacaklar ve ardından çalışmalarını sergileyecekler. Bu sene Yaşar Kemal Vakfı, Mersin Edebiyat Gönülleri, Antik Sahaf Kitabevi ve bu projede de çok büyük desteğini gördüğümüz Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Öğrencilere sağladığı imkanlar ile bu çalışmalarımız hayat buluyor. Mersin’imize değer katabilmek için, bu sene 4 paydaşımızla el birliğiyle çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLER BU ETKİNLİKLERDEN ÇOK ŞEY ALIYOR VE HAYATLARINA UYGULUYOR’

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Erdönmez ise, böyle etkinliklerin gençlerde okuma kültürünü pekiştireceğini söyleyerek, “2000’li yılların ikinci yarısından itibaren, çağımız dijital bir çağa dönüştü. Sesli kitap uygulamaları ve dijital dünya ile gençler, maalesef kitaplardan biraz koptu. Bu etkinliklerle; gençlerin tekrar kitapla buluşmalarını, okumanın önemli avantajlarını yakalamalarını ve motivasyon sağlamalarını amaçlıyoruz. Gerisini Yaşar Kemal yapıyor zaten ve bize ihtiyaç kalmıyor. Benim yaş grubumdakilerle 10 saat konuşmaktansa, bu yaş grubuna yarım saat konuşmayı tercih ediyorum. Çünkü gençler, kendilerine verileni hemen alıyorlar ve hayatlarına aktarıyorlar. Panel boyunca da çok dikkatliydiler ve güzel dinlediler. Bence de çok verimliydi. Harika geçti” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA