Geleceğin şefleri mutfaktaki hünerlerini sergiledi
Geleceğin şefleri mutfaktaki hünerlerini sergiledi
MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çeşitli kurumların iş birliği ile ‘Minik Ellerin Sihri Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında gastronomiye ilgisi olan 10-14 yaş arasındaki dezavantajlı çocukların, gastronomi alanında teknik ve pratik eğitim alması için 4 haftalık bir atölye çalışması düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kızkalesi Rotary Kulübü ve özel bir üniversite iş birliğinde ‘Minik Ellerin Sihri Projesi'ni hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen projede, gastronomiye ilgisi olan 10-14 yaş arasındaki dezavantajlı çocukların, gastronomi alanında teknik ve pratik eğitim alması için 4 haftalık bir atölye çalışması düzenlendi.
Geçen haftalarda lansman açılışı ile başlayan projede önlük giydirme merasimi ile önlüklerine kavuşan geleceğin şef adayları, Aşçılık Bölümü Öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimlerle birlikte; mutfağı, mutfak araç gereçlerini, hijyen ve güvenlik kuralları ile birlikte mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Her hafta omlet yapımından pizza tariflerine, ev yapımı makarnadan pasta çeşitlerine varıncaya kadar pek çok ürün deneyen ve yapımını öğrenen çocuklar bir yandan el becerilerini geliştirirken, bir yandan da mutfaktaki hünerlerini sergilediler.
'ÇOCUKLARIN MUTFAK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ'
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Zeynep Durmaz proje hakkında bilgi vererek, "Minik şeflerimiz mutfağa girerek ve çeşitli tarifleri deneyimleyerek gastronomi eğitimi almaktadırlar. Lansman açılışı ile başlayan ve 1 ay sürecek projemizin 3'üncü haftasındayız. Projemiz, 10-14 yaş arasındaki dezavantajlı ve gastronomiye merakı olan çocuklarımızdan oluşmaktadır. Çocuklar şimdiye kadar mutfakta kesici aletlerin kullanımından mutfak hijyenine kadar çeşitli yemek tariflerinin nasıl hazırlanacağı, pişirileceği ve sunum teknikleri hakkında eğitim aldılar. “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, dezavantajlı grupları önemsiyoruz. Önceliğimizde her zaman çocuklar ve dezavantajlı gruplara yer vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ÇOCUK ŞEFLER, MUTFAKTA ZAMAN GEÇİRMEYİ ÇOK SEVDİ
Çocuklardan Duru Çelik, mutfakta zaman geçirmekten çok keyif aldığından bahsederek şunları söyledi:
“Etkinlik çok güzeldi ve çok eğlendik. Hem yemek yaptık, hem de yedik. İlk defa makarna yaptım ve yapmayı çok sevdim. Her hafta farklı tarifler öğreniyoruz. El becerilerim geniş. Evde de yemek yaparım ve annem çok beğenir. Mutfağa giriyordum ama burada kendimi daha çok geliştirdim. Programı çok sevdim." (DHA)
FOTOĞRAFLI