Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Öğrenciler sahilleri temizledi

Öğrenciler sahilleri temizledi

ABONE OL
Öğrenciler sahilleri temizledi
DHA

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),(DHA)- SİLİFKE’de Sömek Ortaokulu öğrencileri, Kızkalesi ve Susanoğlu sahillerinde çevre temizliği yaptı.

Sömek Ortaokulu, Avrupa Birliği'nin SHORE 2'nci Açık Çağrıları kapsamında hibe desteği alan SOMEK Projesi çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Kızkalesi ve Susanoğlu sahilinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Sahil boyunca doğaya zarar veren atıkları toplayan öğrenciler, özellikle plastik atıkların fazlalığına dikkat çekti. Bu atıkların doğaya verdiği zarara dikkat çeken öğrenciler, topladıkları malzemeleri geri dönüştürerek sanatsal eserler üretmeyi planlıyor.

Okul Müdürü Fatih Güney, etkinliğin önemine değinerek "Bu proje, öğrencilerimizin çevre bilinci kazanması için büyük bir fırsat. Sadece bugün değil, gelecekte de doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2025

DHA