Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Midyat’ta açılan spor lisesinde, geleceğin sporcuları yetişecek

Midyat’ta açılan spor lisesinde, geleceğin sporcuları yetişecek

ABONE OL
DHA

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin),(DHA)-MARDİN’in Midyat ilçesinde Hayrettin Karaman İmam Hatip Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Spor Lisesi Proje Okulunda, yetenek sınavı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Midyat ilçesinde Hayrettin Karaman İmam Hatip Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Spor Lisesi Proje Okulu’nda, eğitim görecek 30 öğrencinin belirlenmesi amacıyla kapalı spor salonunda yetenek sınavı gerçekleştirildi. Kent merkezi ve ilçeleri ile Şırnak’ın İdil ilçesi ve Batman’ın Gercüş ilçelerinden gelen 120 öğrenci, yetenek sınavına katıldı. Beden eğitimi öğretmenlerinin gözetiminde yetenek sınavına katılan öğrenciler, dereceye girmek için ter döktü. Koordinasyon parkuru, ritim, durarak uzun atlama ve 20 metre kısa mesafe koşusu dereceleri ile ortaöğretim başarı puanı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen şartlarla hesaplanan yerleşme puanına göre 30 erkek öğrenci, Spor Lisesi Proje Okulu’na kayıt yapma hakkını kazanmış olacak.

‘ÇOK BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM’

Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, aday öğrencilerin sınavlarının yapılması sırasında hiçbir problem yaşanmadığını ifade ederek, “Midyat’ımızın ilk ve tek spor lisemiz açıldı. Okulumuz, 30 öğrencisiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılına başladı. Öğrencilerimiz kariyerlerinde eğitim ve spor hayatlarını beraber devam ettirecekler. Üniversitelerin spor bölümü kayıtlarında da avantaj elde edeceklerdir. Lisemizde çok başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. İyi bir spor eğitimi verip, iyi bir altyapı hazırladığımızda bizim evlatlarımız herkesle yarışır düzeyde olacaktır. Çünkü onlarda olan gücün ve potansiyelin fazlasıyla olduğuna inanıyorum. Spor lisemizin açılmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk Özdemir’e, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahim Demir’e teşekkür ediyoruz” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA