Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Manisalı kadınlardan kadın cinayeti tepkisi

Manisalı kadınlardan kadın cinayeti tepkisi

ABONE OL
DHA

MANİSA, (DHA)-MANİSA Yunusemre'de boşanma aşamasında eşi tarafından öldürülen Sevda Eller için Manisalı kadınlar bir araya geldi. 100. Yıl Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında kadınlar, kadın cinayetlerine karşı seslerini yükselterek adalet istedi.

Manisa'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Sevda Eller için Yunusemreli kadınlar protesto gösterisi düzenledi. 100. Yıl Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında kadın cinayetlerinin son bulması istendi. Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata tarafından yapılan açıklamaya; Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan, Ali Gök ve Haydar İzci'nin yanı sıra Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Şehzadeler Kent Konseyi Başkanı Gümüş ve kadın cinayetlerine dur demek isteyen kadınlar katıldı.

'YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Kadın cinayetlerinin toplumun kanayan yarası olduğunu belirten Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, bu cinayetin yasal takipçisi olacaklarını belirtti. Özata konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gün geçmiyor ki kötü bir haber almayalım. Yine bir kara gün, yine bir cinayet. Yunusemre'yi daha güzelleştirmek için çıktığımız yolda Selda kardeşimiz bize yoldaş oldu. Kadınların öldürülmediği, iş cinayetlerinin olmadığı, sokaklarında uyuşturucunun satılmadığı dupduru Yunusemre hayalimiz vardı. Düşümüz karabasana dönüştü. Öldürdüler, aldılar aramızdan Selda'yı. Selda kardeşimiz gibi her yıl yüzlerce kadın cinayete kurban gitmektedir. Bizler kadın meclisleri olarak bu cinayetlerin toplumun ve bizlerin vicdanını yaraladığını belirtiyoruz. Artık kadın cinayetleri son bulmalı. Selda kardeşimiz de bu cinayetlerin son örneği. Kadınlarımız ve çocuklarımız bu toplumda korunmalıdır. Biz de Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Selda kardeşimizi aramızdan ayıranın gerektiği cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağız. Selda kardeşimizi geri getirmek mümkün değil ama kadın meclisimizi, Yunusemre kadınlarını birleştirerek mahalle, gençlik, emek ve diğer meclislerle birleştireceğiz ve bu toplumu çok daha iyi bir hale getirmek için çok çalışacağız. Güle güle kardeşim. Düşlerinle, düşüncelerinle aramızda yaşayacaksın. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız." (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA