Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Urla’ya Ateş Düştü’ fotoğraf sergisi açıldı

‘Urla’ya Ateş Düştü’ fotoğraf sergisi açıldı

ABONE OL
DHA

Bahri KARATAŞ/ URLA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Urla ilçesinde orman yangınlarının yarattığı tahribatı gözler önüne sermek ve farkındalık yaratmak amacıyla 'Urla'ya Ateş Düştü' fotoğraf sergisi açıldı.

Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan ve Urla'da orman yangınlarının yarattığı tahribatı gözler önüne sermek ve farkındalık yaratmak amacıyla 'Urla'ya Ateş Düştü' fotoğraf sergisi, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi'nde açıldı. Sergide, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan'ın oğlu Mehmet Çınar'ın yangından etkilenen bir kaplumbağayı izlerken

çektiği fotoğraf da yer aldı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, serginin açılışında yaptığı konuşmada orman yangınlarının sadece doğayı değil, bölge halkının yaşamını da derinden etkilediğini belirterek, “Bu sergiyle hem doğamıza olan sorumluluğumuzu hatırlatmak hem de yangınların yıkıcı etkisini gözler önüne sermek istiyoruz. Bu yıl hem ilçemizde hem de ülke genelinde yangın ile zorlu bir sınav verdik. Çıkan birçok yangın maalesef insan kaynaklı" dedi.

'YANGINLAR İÇİMİZİ YAKTI'

Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Kayan ise 4 yıllık aranın ardından Fotoğraf Sanat Evi’nin gerekli bakımlar yapılarak yeniden sergilere uygun hale getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kayan, “Maalesef 4 yıldır burada sergi açamıyorduk. Fotoğraf Sanat Evi’ni yeniden bizlere açan ve kısa sürede sergiye hazır hale getirilmesini sağlayan Urla Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Balkan’a çok teşekkür ederiz. İlk sergi açılışımızı daha güzel bir tema ile gerçekleştirmek isterdik fakat yangınlar içimizi yaktı ve Urla’ya ateş düşürdü. Hep birlikte bir farkındalığa imza attık" diye konuştu.Sergi, 15 gün boyunca Urla’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA