Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye'de bir ilk; İzmir'de cerrahi alanda yenilikçi müdahale

Türkiye'de bir ilk; İzmir'de cerrahi alanda yenilikçi müdahale

ABONE OL
DHA

İZMİR, (DHA)-İZMİR Şehir Hastanesi'nde, Türkiye'de bir ilk olarak 14 yaşındaki çocuk hastanın tiroid ameliyatında 'Yakın - Kızılötesi Floresan Cihazı' kullanıldı.

Graves hastalığı nedeniyle hipertiroidi gelişen ve İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü'nde takip edilen 14 yaşındaki F.H.K isimli çocuk hasta için ilaç tedavisine yanıt vermemesi ve hormon kontrolünün sağlanamaması nedeniyle cerrahi müdahale kararı alındı. Ameliyat, İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Bade Toker Kurtmen ve Op. Dr. Kamer Polatdemir tarafından gerçekleştirildi. Tiroid cerrahisinde, özellikle çocuk hastalarda, sinir hasarına bağlı ses kısıklığı ve kalıcı kalsiyum düşüklüğü gibi komplikasyonlar sıkça görüldüğünden bu riskleri en aza indirmek amacıyla ameliyat sırasında nörostimülasyon cihazı rutin olarak kullanılırken bu çocuk hastada Türkiye'de bir ilk olarak, kalıcı kalsiyum düşüklüğüne yol açan paratiroid bezi kaybını önlemek amacıyla Near-Infrared Floresan Cihazı (Yakın - Kızılötesi Floresan Cihazı) da kullanıldı. Floresan ışığı sayesinde paratiroid bezlerinin net bir şekilde tespit edilerek ameliyat sırasında başarıyla korundu belirtildi.

Ameliyat sonrası herhangi bir sinir hasarı veya paratiroid bezi kaybı oluşmayan hasta, operasyonun ikinci gününde sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA