14. Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan'da kapılarını açıyor
14. Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan'da kapılarını açıyor

İZMİR,(DHA)-İZMİR'in Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 'Toprak, Zaman ve Tat' temasıyla 14'üncü kez düzenlenecek olan 14. Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak. Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, "Çocukluğumdan bugüne kadar gelen bir festival ve onu bugünlerde belediye başkanı olarak temsil ediyor olmak bile bende tarifsiz duygular yaratıyor" dedi.
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı'nda basın mensupları, şefler ve turizmciler ile bir araya geldi. Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncü kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak. Festival, bu yıl 'Toprak, Zaman ve Tat' teması ve 'Kaya Koruğu' konsepti ile ziyaretçilerini gastronomi ve doğa yolculuğuna çıkaracak. Ege'nin bitkileri, otları ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıktığı festivalde, bölgenin topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler, katılımcılara farklı deneyim sunacak. Çeşme'de gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Lâl Denizli, festivalin bu yıl 14'üncü kez düzenleneceğini belirterek, "Belediye başkanı sıfatıyla ikinci ama çok uzun yıllardır katılımcı olarak ve asla kaçırmadığım bir festival. Çocukluğumdan bugüne kadar gelen bir festival ve onu bugünlerde belediye başkanı olarak temsil ediyor olmak bile bende tarifsiz duygular yaratıyor" dedi.
'BU YILIN ANA OT TEMASI; KAYA KORUĞU'
Alaçatı Ot Festivali'nin marka olarak ülke sınırlarını aştığını da belirten Denizli, "Bu yıl temamızı belirlerken 'Toprak, zaman ve tat' vurgusunu öne çıkartmak istedik. Çünkü otlar Ege'nin mutfağının tabii ki öne çıkan ürünleri ama mübadil kültürünün de ön planda olduğu, aynı zamanda topraktan yetişen ürünlerin sofralarda buluştuğu standlarımızda toprak, zaman ve tat vurgusu yapıyoruz. Bu yılın ana ot teması; kaya koruğu. Şu an Çeşme'mizin kıymetli şefleri kaya koruğuyla çeşitli denemeler yapıyor. Heyecanla bekliyorum. Farklı lezzetler tadacağız ama eminim hepimiz için çok keyifli bir deneyim olacak" dedi.
'7'DEN 70'E FESTİVAL'
Festivalde kültür sanat etkinliklerinin de yer alacağını kaydeden Denizli, "Atölyelerimiz, konserlerimiz, söyleşilerimiz, sanat sokağımız ve geçen yıl ilk kez koyduğumuz çocuk etkinlik alanımız da olacak. Çünkü ailelerin en çok zorlandığı şey buydu. Geçtiğimiz yıl yaptık ve çok güzel dönüşler aldık. Bu yıl yine çocuklarımız için de festivali unutulmaz kılacak belli faaliyetlerimiz de alanda olacak. 7'den 70'e festivalin hitap etmesini son derece önemsiyoruz. Edebiyat söyleşileri sadece edebiyat üzerine olmuyor. Aynı zamanda Ege mutfağı kültürünün uzmanlar tarafından anlatıldığı çok değerli söyleşilerimiz ve toplantılarımız da olacak. Hem Çeşme'mizden hem Türkiye'nin tanınmış şeflerinden oluşan şahane bir şefler geçidimiz olacak. 'Şefler Meydanı' en çok önemsediğimiz meydanlardan ve daha çok kadınların koşarak gittiği ve canlı olarak şeflerimizi mutfakta yemek yaparken izledikleri ve eşsiz tariflerini aldıkları bir alan oluyor. Yine Şefler Meydanı'mız bu yıl çok değerli isimlere ev sahipliği yapacak. Konserlerimiz de dört günlük festivalimizin üç günü yine sanatçılarımızın gelip yine 7'den 70'e herkese güzel ve unutulmaz vakit geçirmesini hedeflediğimiz bir sanatçı seçkimiz oldu" diye konuştu. Öte yandan Başkan Denizli, bu sene Alaçatı Ot Festivali kapsamında Alaçatı Amfi'sinde bir 'adalet' temalı açık mikrofon forumu yapmayı da kararlaştırdıklarını dile getirdi.
DOLU DOLU PROGRAM
Ayrıca festivalde geleneksel 'En Güzel Ot Yemeği' ve 'En Çok Ot Çeşidini Toplama' yarışmalarının ilgi görmesi bekleniyor. Ayrıca, 'Şefler Meydanı', 'Sanat Sokağı', edebiyat buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, performans gösterileri, konserler ve doğa yürüyüşleri ile her yaşa hitap eden bir program katılımcıları bekliyor. Festivalin ilk günü olan 17 Nisan'da, İskender Paydaş, orkestrası ile sahne alacak. Festivalin ikinci gününde Zeynep Bastık şarkılarıyla dinleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Sertab Erener, şarkıları ve performansıyla festivalin üçüncü gününde sahne alacak. Alaçatı Ot Festivali, bu yıl da 'Şefler Meydanı'nda festivalin ilk günü, Şef Ayşe Nur Mıhçı ve Şef Rıfat Yurttaş, ikinci gününde ise Şef Gökçen Adar, Şef Melike Bahçeci, Osman Kapar, Yağız Başarıcı ve Yusuf Berkant Kaya, üçüncü günde Şef Burakhan Akçe ve Şef Emrah Köksal, festivalin son gününde ise Şef Yağız İzgül, Yağmur Kılınç, Ferhat Vurkan ve Sezin Çevik yer alacak.(DHA)
FOTOĞRAFLI