Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bornova'da diyabetli öğrencilere teknolojik destek

Bornova'da diyabetli öğrencilere teknolojik destek

ABONE OL
DHA

İZMİR, (DHA)-BORNOVA Belediyesi, Ege Diyabetliler Derneği ile işbirliği yaparak, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan diyabet hastası 10 öğrenciye, diyabet yönetiminde hayati öneme sahip 'Sensörlü Okuyuculu Glikoz Ölçüm Kiti' dağıtttı.

Bornova Belediyesi, Ege Diyabetliler Derneği ile işbirliği yaparak, Tip 1 diyabet hastası öğrencilere büyük bir destek sundu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 10 diyabetli öğrenciye, diyabet yönetiminde hayati öneme sahip 'Sensörlü Okuyuculu Glikoz Ölçüm Kiti' dağıtıldı. İleri teknolojiye sahip kitler, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de katılımıyla gerçekleştirilen törende öğrencilere teslim edildi.

'ZORLUKLARI BİLİYORUM'

Ölçüm kitlerinin dağıtımı sırasında konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, aile geçmişinde şeker hastalığı olduğunu ve bu durumun zorluklarını yakından bildiğini belirtti. Başkan Eşki, "Diyabetli çocuklarımızın yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Onların eğitim sürecinde, özellikle de sınava hazırlandıkları için stresli oldukları bu yılda daha rahat ve sağlıklı olmaları için bu destekle yanlarında olmak istedik. Sağlık, ertelenebilecek bir konu değil; bu alanda tasarruf yapılamaz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların sağlığına öncelik vermek görevimizdir" dedi.

'HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK'

Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallar da Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bu son teknoloji kitin diyabetli öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek, "Diyabet hastalarının kan şekeri düzeyini sürekli kontrol altında tutması gerekiyor ve bu kitler, çocuklarımızın hayatını ciddi şekilde kolaylaştıracak" diye konuştu.

KULLANIMI ANLATILDI

Törene, Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları, Ege Diyabetliler Derneği üyeleri ve Tip 1 diyabet hastası öğrencilerin aileleri de katıldı. Toplantıda sadece kitlerin dağıtımı yapılmadı; aynı zamanda kitlerin nasıl kullanılacağına dair bilgilendirmede bulunuldu. Uzmanlar tarafından yapılan bu tanıtımla, ailelerin ve öğrencilerin ölçüm kitlerini en doğru şekilde kullanarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamanın hedeflendiği bildiridi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA