Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

ABONE OL
DHA

1 - TAKSİM'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ TÖREN

Veli GÜLCAN- Ulaşcan ÖZER/ İSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYETİN 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri gaziler ve vatandaşlar katıldı. Anıta, çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyetin 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim'deki Cunhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri gaziler ve vatandaşlar katıldı. Anıta, çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin 101.yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyeti kutlamak her vatandaşın en kutlu en sevinçli anıdır. Herkesi çocuklarıyla, gençlerle kadını erkeği İstanbul'un Cumhuriyet şehrinin bu kadim kentin tarihimizin en önemli başkentlerinden birisinin her sokağını, her anını tatmalarını ve yaşamalarını diliyorum. İlçelerde, büyükşehir belediyemizde, Cumhuriyete dair çok özel anlar tasarlanmıştır. Lütfen katılın, lütfen bu kutlu anı hep birlikte yaşayalım. Sorumluluklarımızı hep birlikte hissedelim ve önümüze çok güçlü bir şekilde hep birlikte bakalım. Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.(DHA)

Görüntü dökümü

--------------

-Anıta çelenk sunumu

-Diğer parti ve STK'ların çelenkleri

-Taksim Meydanı'ndan görüntüler

-Töreni izleyenlerden görüntü

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamooğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

================

2- ESENYURT’TA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU; YAŞAMINA SON VERDİ

Özcan KILIÇ - Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA) - ESENYURT’ta kargo çalışanı Enes Ç. (25), annesiyle sokakta oynayan 2 yaşındaki Ö.K.’ye çarparak ölümüne neden oldu. Şok yaşayan sürücü çocuğun ölümüne neden olduğu minibüsün içinde yaşamına son verdi.

Olay saat 13.25 sıralarında Akçaburgaz Mahallesi 3043. sokakta meydana geldi. İddiaya göre, kargo çalışanı Enes Ç. 34 LS 0371 plakalı aracıyla sokaktan çıktığı sırada annesiyle oyun oynayan 2 yaşındaki Ö.K.’ye çarptı. Ö.K. kazada ağır yaralanırken, olayın şokuyla aracına binen Enes Ç. yaşadığı vicdan azabıyla yaşamına son verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.Kazada ağır yaralanan 2 yaşındaki Ö.K. ve bıçakla aracında intihar eden sürücü Enes Ç. olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ö.K. ve sürücü Enes Ç. hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Enes Ç.'nin kullandığı minibüs çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.(DHA)

Görüntü Dökümü:

---------------

(Aktüel)

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Kazaya karışan minibüsün götürülmesi

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

===============

3- ESENLER'DE ÇAKARLI ARAÇ KULLANIP KENDİNİ POLİS OLARAK TANITAN ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Baran AKKAYA / İSTANBUL, (DHA)- ESENLER'de polis ekipleri asayiş uygulaması sırasında şüphelendikleri çakarlı bir aracı durdurdu. Araçta bulunan kişi kendisini polis olarak tanıttı. Yapılan genel bilgi taramasında polis olmadığı anlaşılan şüpheli ile araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Oruçreis Mahallesi'nde asayiş denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, denetimler sırasında şüphelendikleri çakarlı bir aracı durdurdu. Araçta bulunan D.İ. (18), polis olduğunu söyleyince araçtakilere GBT (Genel Bilgi Taraması) yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında D.İ.'nin polis olmadığı anlaşıldı. 3 kişinin olduğu araçta arama yapıldı. Aramada 3 el telsizi, biber gazı, 5 sahte kurum kimliği, airsft tabanca, çakar tertibatı ve 2 kulaklık ele geçirildi. Araçta bulunan D.İ. (18), H.E. (21) ve G.Y. (19) gözaltına alındı. Araç sürücüsü G,Y,'ye 'Sahte plaka takmak veya kullanmak', 'Mevzuatta belirtilen ışık veya sesli sesli yarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak' suçlarından 45 bin lira ceza uygulandı. Emniyette işlemleri biten şüpheliler 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

-Araçta ele geçirilenler (resim)

===============

4- (Özel) BAYRAMPAŞA'DA KAFEDE OTURAN ÇOCUĞUN GİZLİCE FOTOĞRAFINI ÇEKTİ; ÇEVREDEKİLER DARBETTİ

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)- Bayrampaşa'da, bir kafede arkadaşıyla birlikte oturan T.Ö., karşı masada oturan 16 yaşındaki kız çocuğunun gizlice fotoğrafını çekti. Durumu fark eden diğer müşteriler, 2 arkadaşa tepki gösterdi. İkili kısa bir süre sonra kaçmaya çalıştı. Bir grup vatandaş tarafından yakalanan T.Ö. darbedilerek polise teslim edildi.

Olay, 27 Ekim Pazar günü öğlen saatlerinde, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nde bulunan bir kafede yaşandı. Kafede arkadaşı H.M., ile oturan T.Ö., iddiaya göre, karşı masada arkadaşlarıyla oturan 16 yaşındaki kız çocuğunun cep telefonuyla gizlice fotoğrafını çekti. Durumu fark eden diğer müşteriler, iki şüpheliye tepki gösterdi. Bunun üzerine T.Ö., ve H.M., kafeden ayrıldı. Bazı vatandaşlar şüphelileri bir süre kovaladı. Şüphelilerden T.Ö. kendisini kovalayan bir grup tarafından Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki bir ara sokakta yakalandı. Grup, T.Ö.'yü darbedip, o anları cep telefonuyla kaydetti. Bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri T.Ö.'yü gözaltına aldı. Polisin kaçan H.M.'yi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

-T.Ö.'nün kalabalık tarafından darbedilmesi

-Genel görüntüler

============================

5- KADIKÖY VE ATAŞEHİR'DE 26 MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI OLAYININ FAİLİ YAKALANDI

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- KADIKÖY ve Ataşehir’de meydana gelen 26 motosiklet hırsızlığı olayının faili olduğu iddia edilen 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin motosiklet çaldıkları anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Daha önceden poliste çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Önder Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da Anadolu yakasında meydana gelen motosiklet hırsızlıkları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada motosiklet hırsızlarının bazı olaylarda güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirledi. Görüntülerde plakası sahte olan bir motosikletle olay yerine gelen hırsızların, park halindeki motosikletin yanında durdukları daha sonra direksiyon kilidini kırarak araçları iterek çaldıkları görülüyor. Şüphelilerin tanınmamak için hırsızlık boyunca başlarındaki motosiklet kasklarını çıkarmadıkları da tespit edildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI; 1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Polis ekipleri yaptığı çalışmada güvenlik kamera görüntülerinin izini sürerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şüphelilerden Önder Y. ve yanında bulunan A.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları motosikletleri suç ortaklarının yardımıyla parçaladıkları ve yedek parça olarak piyasa sürdükleri iddia edildi.Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden Önder Y.’nin poliste daha önceden çok sayıda suç kaydı bulunduğu ve 26 motosiklet hırsızlığının faili olduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden Önder Y. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli A.B. ise savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yetkililer motosiklet hırsızlıklarıyla ilgili kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.(DHA)

Görüntü Dökümü

-------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelilerin motosiklet çaldığı anlar

-Şüphelilerin adliyeye sevki

==============================

6- İSTANBUL'DA ÇAKARLI ARAÇ KULLANAN YABANCI UYRUKLU SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da çakarlı araçla yaptığı yolculuğu sosyal medyada paylaşan yabancı uyruklu sürücü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan O.Y. ülkesine gönderilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

İstanbul emniyeti, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medya platformlarında "İstanbul'da çakarlı araç süren yabancı uyruklu şahıs" başlığı ile yapılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı. Plakası tespit edilen çakarlı aracın sürücüsünün O.Y. olduğu tespit edildi. 'Kamu Düzenini Bozmak', suçundan gözaltına alınan O.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından ülkesine gönderilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----------

-Sürücünün sosyal medya paylaşımı

-Gözaltına alınan sürücüden görüntü

==========================

7- ADIYAMAN DERNEKLER FEDERASYONU GAZZE'YE DESTEK İÇİN AYASOFYA'DA BULUŞTU

İSTANBUL, (DHA)- ADIYAMAN Dernekler Federasyonu temsilcileri Gazze'ye destek amacıyla Ayasofya-i Kebir Cami'nde sabah namazı kıldı. Basın açıklaması yapan grup İsrail rejimine karşı genel bir boykot başlatması gerektiğini dile getirdi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu, Gazze'ye destek amacıyla sabah namazında Ayasofya-i Kebir Caminde toplandı. Federasyon üyeleri, İsrail'in saldırılarına karşı Gazze'ye destek vermek için bir araya geldi. Namazın ardından caminin önünde açıklama yapan grup, boyunlarına Filistin ve Türk bayraklı atkılar takarak iki ülkenin bayrağını açtı. Grup adına konuşan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, son bir yıl içinde İsrail'in uluslararası destekle artan saldırganlığını ve 75 yıldır sürdürdüğü Filistin topraklarındaki işgalini eleştirdi. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini, kadınlar, çocuklar ve yaşlıların soykırıma maruz kaldığını ifade etti. Sevinçtekin, İsrail'e destek veren tüm devletlerin bu suça ortak olduğunu belirterek, İslam dünyasının İsrail rejimine karşı genel bir boykot başlatması gerektiğini dile getirdi. Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası platformlarda etkin bir diplomatik seferberlik başlatılması gerektiğini de vurguladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA